Hoog rapportcijfer voor het vmbo-groen

Leerlingen van het vmbo-groen waarderen hun school gemiddeld met een 7. Dit cijfer is net zo hoog als bij vwo-leerlingen en ruim een halve punt hoger dan de waardering voor het totale vmbo. Dit blijkt uit nadere analyse van de LAKS-monitor, het tweejaarlijkse tevredenheidsonderzoek onder scholieren. De AOC Raad is blij met de uitkomst: "Het is een bevestiging van wat wij van de scholen horen: leerlingen gaan met plezier naar school, de sfeer is prettig en er wordt veel waarde gehecht aan goede begeleiding."

Op het vmbo-groen is veel aandacht voor de praktijk en buitenschoolse activiteiten. De onderzoeksresultaten laten zien dat dit wordt gewaardeerd door de leerlingen. Ook voelen zij zich voldoende uitgedaagd door hun docenten.

Geen verrassing is de hoge beoordeling van de leerlingbegeleiding, hier staat het groene onderwijs om bekend. Het is kleinschalig onderwijs met veel persoonlijke aandacht. De leerlingen zijn ook positief over de groeimogelijkheden op school.

Het beeld van het vmbo-groen is op bijna alle onderdelen van de LAKS monitor positief. Uitschieters waren de vragen 'Ga je met plezier naar school?' (vmbo-groen 61% positief, ten opzichte van 49% totale vmbo) en de beoordeling van de sfeer (vmbo-groen 59% positief, ten opzichte van 44% totale vmbo).

Bijgevoegd: beoordeling van het vmbo-groen

De AOC’s verzorgen een breed scala aan opleidingen op het gebied van voedsel, natuur en leefomgeving: groen onderwijs op vmbo- en mbo-niveau en volwassenen- educatie op ruim 100 locaties. Op dit moment verzorgen wij voor 34.000 leerlingen vmbo-onderwijs en voor 26.000 studenten mbo-onderwijs.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Mirjam Kuggeleijn, voorlichter AOC Raad. Tel: 06-27133021.

AOC Raad

plaats:
Wageningen
website:
http://www.aocraad.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234