McKay Brothers krijgt investering van IMC

OAKLAND, California, GENÈVE en PARIJS, 1 september 2016 /PRNewswire/ -- McKay Brothers, een marktleider in lage latentienetwerken, heeft vandaag een overeenkomst aangekondigd met IMC, de technologiegestuurde handelsmaatschappij, om de verdere groei van de succesvolle netwerkactiviteiten van McKay te ondersteunen.

Onder de voorwaarden van de overeenkomst zal IMC een minderheidsbelang hebben in McKay door kapitaal ter beschikking te stellen zodat McKay haar netwerken ten dienste van de trading gemeenschap die gevoelig is voor latentie kan verbeteren. Er is geen informatie bekend gemaakt over de financiële voorwaarden van de overeenkomst.

De belangrijkste elementen zijn:-- IMC doet een kapitaalinvestering en krijgt in ruil een aandelenbelang
-- McKay behoudt haar onafhankelijkheid onder leiding van medeoprichters
Stéphane Tyc en Bob Meade
-- McKay verbindt zich ertoe verdere investeringen te verzekeren om de
latentie te verminderen tot de fysieke limiet in haar voornaamste
langeafstandsroutes
-- McKay blijft functioneren overeenkomstig haar centrale business
principes, onder andere het bieden van gelijke voorwaarden en een
gelijke toegang tot de laagste latentiediensten voor abonnees.

Stéphane Tyc, medeoprichter van McKay, zei, "Deze overeenkomst doet meer dan alleen maar onze financiële positie versterken, wat er voor zal zorgen dat we aan de kop blijven lopen wat betreft de snelheid en het bereik van het netwerk, en de dekking en kwaliteit van gegevens, maar, wat zeker even belangrijk is, is dat ze onze autonomie niet aantast. Dat is fantastisch nieuws voor alle handelsmaatschappijen die gebruik maken van onze netwerken en voor de sector als geheel."

Bob Meade, medeoprichter van McKay, voegde hieraan toe, "Onze capaciteit om financiële steun te krijgen van een bedrijf met het prestige en de visie van IMC benadrukt de waarde die we aan de marktdeelnemers bieden. De overeenkomst zal de verdere innovatie en verbetering van onze netwerken garanderen."

Arno de Quaasteniet, Global Head of Technology bij IMC, zei, "IMC steunt McKay in haar innovaties om de koploper in de industrie te blijven. Als een sterke en onafhankelijke leverancier speelt McKay een cruciale rol in het verzekeren van een gelijke en eerlijke markttoegang voor liquiditeitsverschaffers. IMC deelt deze principes."

Over McKay
McKay - door middel van McKay Brothers, LLC, Quincy Data, LLC en andere dochterondernemingen - ontwerpt, bouwt en exploiteert telecomnetwerken en verleent diensten inzake marktgegevens aan traders die gevoelig zijn voor latentie en aan risicomanagers van banken, fondsen en handelsmaatschappijen. Sinds de markt voor lage latentieconnectiviteit tussen Chicago en NY in 2012 op zijn kop is gezet, heeft McKay gezorgd voor een eerlijke en gelijke toegang tot haar laagste latentiediensten in de VS, Europa en Azië. De hoofdkantoren van het bedrijf bevinden zich in Oakland, CA en Parijs, Frankrijk. Zie www.mckay-brothers.com [http://www.mckay-brothers.com/].

Over IMC
IMC is een technologiegestuurde handelsmaatschappij die actief is op meer dan 100 handelsplatforms over de hele wereld. Opgericht in Amsterdam in 1989, was IMC één van de eerste om het belang van technologie en innovatie te begrijpen in de evolutie van market making. Zie www.imc.nl [http://www.imc.nl/]


McKay Brothers


CONTACT: contact@mckay-brothers.com


Web site: http://www.mckay-brothers.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234