Museon toont 'Iconen van National Geographic'

Vanaf vandaag toont het Museon in Den Haag in de NatGeo Focus Gallery
Iconen van National Geographic.
Het accent in de expositie ligt op natuurfotografie in een context van cultuur en wetenschap. De tentoonstelling bevat foto's 65 van adembenemende plekken, enerverende gebeurtenissen, bijzondere verschijnselen en intrigerende voorwerpen.

Steve McCurry fotografeerde in 1984 in het vluchtelingenkamp Nasir Bagh in Pakistan een Afghaans meisje. Hij creëerde hiermee een prachtig portret dat wereldberoemd werd. In 2002 wist hij haar weer te vinden en werd haar naam bekend: Sharbat Gula. John Stanmeyer was in 2014 winnaar van de World Press Photo met zijn foto waarop Afrikaanse migranten aan de kust van Djibouti verbinding zoeken met het Somalische netwerk.

Deze foto's, samen met 65 werken van tien andere fotografen zijn te zien in de tentoonstelling De Iconen van National Geographic. In de expositie maakt de bezoeker een reis over de wereld in verschillende perioden. Een verschil met de eerdere NatGeo Focus Gallery expositie is dat de samenstellers van de tentoonstelling de gefotografeerde hedendaagse cultuur- en natuurthema's deze keer hebben verrijkt met prachtige historische zwart wit foto's (vanaf 1890).
Iconen van National Geographic is te zien tot en met 8 januari 2017.

Wereldfotografie
Fotografie, met name natuurfotografie, speelt al meer dan een kwart eeuw een belangrijke rol in de programmering van het Museon. Onder de noemer Wereldfotografie krijgt het medium een permanente ruimte in het museum en een vaste plek in de programmering. De fototentoonstellingen sluiten aan bij de thematiek van het museum. Met dat doel is het Museon een samenwerkingsverband aangegaan met National Geographic, waarmee het museum qua thematiek nauwe verwantschap vertoont. Iconen van National Geographic, wordt getoond in speciale 100 x 100 cm duratrans presentatiepanelen met LED-technologie.

Museon
Het Museon is een interactief Museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

De foto's van Steve McCurry en John Stanmeyer kunnen voor publicitaire doeleinden worden gedownload via http://www.museon.nl/nl/natgeo-focus-gallery-museon

- Einde persbericht -

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
070-3381338
I: www.museon.nl
E: info@museon.nl

Voor informatie
Rob de Winter:
T: 070-3381421 / 0610905384
E: rdwinter@museon.nl

Museon

plaats:
Den Haag
website:
http://www.museon.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234