Mannen betalen meer voor autoverzekering dan vrouwen

Mannen betalen gemiddeld een hogere premie voor hun autoverzekering dan vrouwen. Dit blijkt uit onderzoek van vergelijkingswebsite Autoverzekering.nl, waarbij de samenstelling van 3700 afgesloten autoverzekeringen zijn vergeleken.

Ondanks het feit dat mannen vaak meer schadevrije jaren hebben opgebouwd en zich minder uitgebreid verzekeren, betalen zij gemiddeld een hogere premie voor alle basisdekkingen dan vrouwen. Bij een allrisk autoverzekering is dit verschil met vrouwen het grootste, hiervoor betalen mannen maar liefst 8 euro per maand meer.

Methodiek en statistieken te vinden bij de bron: https://www.autoverzekering.nl/nieuws/mannen-betalen-meer-premie-discriminatie-niet/

Vrouwen kiezen voor zekerheid
Waar vrouwen vaker kiezen voor zekerheid, gaan mannen liever voor een goedkopere dekking. Zo sluiten mannen vaker alleen een verplichte WA verzekering af (62 procent) dan vrouwen (55 procent). Vrouwen sluiten op hun beurt weer eerder een allrisk autoverzekering af (15 procent) dan de mannelijke weggebruiker (11 procent). In alle gevallen betalen mannen gemiddeld meer voor hun autoverzekering.

Mannen meer schadevrije jaren
Het blijkt ook dat mannen gemiddeld meer schadevrije jaren hebben dan vrouwen. Mannen hebben gemiddeld 5,4 schadevrije jaren en vrouwen 4,5. Dit betekent dat mannen meer no-claimkorting krijgen dan vrouwen en dat zou juist op een lagere premie moeten wijzen.

Mannen en dure auto's
De keuze voor een auto is van invloed op de hoogte van de premie. Mannen kopen over het algemeen duurdere auto's dan vrouwen. De gemiddelde waarde van de verzekerde auto van een man ligt op Euro24.217. Vrouwen rijden in een auto met een gemiddelde waarde van Euro19.661. De voorkeur voor duurdere auto's zien de mannen terug in een hoge premie.

Over Autoverzekering.nl
Autoverzekering.nl heeft als doel om de consument te helpen bij het vinden van een autoverzekering met de best aansluitende dekking tegen de laagst mogelijke prijs. De consument kan een onafhankelijke vergelijking maken op prijs en kwaliteit. De keuze voor een overstap naar een andere autoverzekering hangt af van de persoonlijke situatie. Autoverzekering.nl wil de markt transparanter en inzichtelijker maken voor de consument.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cris Jutte, productmanager autoverzekeringen.
Contactgegevens: 0636077013, cris@overstappen.nl

Autoverzekering.nl

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234