Bevolkingsonderzoek borstkanker start in Beverwijk

Alle vrouwen in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar ontvangen eens per 2 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Vanaf 5 september kunnen vrouwen uit Beverwijk weer meedoen. De gegevens van de vrouwen ontvangt Bevolkingsonderzoek Midden-West automatisch van de gemeente. Een goed georganiseerd onderzoek is een belangrijke manier om de sterfte aan borstkanker terug te dringen. Door het bevolkingsonderzoek overlijden er elk jaar ongeveer 775 vrouwen minder aan borstkanker.

Bevolkingsonderzoek
Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van de borsten. De foto's worden gemaakt door speciaal opgeleide radiodiagnostisch laboranten. Deelnemers ontvangen binnen 2 weken een uitslagbrief. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige zekerheid. Ook kunnen niet alle gevallen van borstkanker vroegtijdig worden opgespoord. Bij klachten wordt geadviseerd direct contact op te nemen met de huisarts. Het is belangrijk om regelmatig deel te nemen, ook als bij het vorige onderzoek geen afwijkingen zijn gevonden. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig en gratis.

Waar staat het onderzoekcentrum?
Locatie onderzoekscentrum: Stationsplein (tegenover het gemeentehuis), 1948 LC, Beverwijk
Postcodegebieden: 1941 t/m 1949 en 1951
Aantal uitgenodigde vrouwen: ongeveer 6600

Veel voorkomende vorm van kanker
Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker in Nederland. Ongeveer 1 op de 8 vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Door de ziekte in een vroeg stadium op te sporen, wordt de kans op genezing aanzienlijk groter. Van elke 1.000 onderzochte vrouwen is bij ongeveer 25 vrouwen aanvullend onderzoek nodig in het ziekenhuis om vast te stellen of werkelijk sprake is van borstkanker. Bij ongeveer 7 op de 25 van de naar het ziekenhuis verwezen vrouwen wordt inderdaad borstkanker vastgesteld.

Meer informatie
Meer informatie kunt u vinden op www.bevolkingsonderzoekmidden-west.nl. U kunt ook bellen met de informatielijn van Bevolkingsonderzoek Midden-West op telefoonnummer 088 266 90 00, op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

Neem voor meer informatie contact op met de afdeling communicatie van Bevolkingsonderzoek Midden-West: 020 409 66 00 of communicatie@bevolkingsonderzoekmidden-west.nl.

Bevolkingsonderzoek Midden-West

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234