Eerste samenwerking tussen kunsthandel en kunstveiling

Fischer's Auction, de kunstveiling van Simonis & Buunk, houdt van 9 t/m 11 september een voorbezichtiging van haar volgende veiling in het Venduehuis der Notarissen te 's-Gravenhage. De 'concurrent-collegae' zien kansen voor kruisbestuiving om elkaars activiteiten op een unieke manier te versterken.

De kunsthandel en de veilinghouder lijken qua verkoopmodel steeds meer naar elkaar toe te groeien. Er wordt regelmatig expertise uitgewisseld, maar nu is er voor het eerst sprake van een zichtbare samenwerking, waarbij in dit geval de kunsthandel z'n klanten bij de ander in huis uitnodigt. Deze unieke samenwerking biedt voor beide partijen voordelen, w.o. het uitwisselen van generalistische, brede kennis van de veilinghouder met de specialistische kennis van de kunsthandelaar. Daarnaast kan de wederzijdse klantenkring kennismaken met het fenomeen Fischer's Auction alsmede met de preview van de Najaarsveiling van het Venduehuis. Indien deze samenwerking vruchtbaar blijkt te zijn, dan ligt de weg open naar uitbreiding van deze unieke combinatie.

Kopen voor het één-na-hoogste bod
Op dinsdag 20 september 2016 houdt Fischer's Auction haar derde veiling volgens de Vickrey-methode. Op meer dan 100 lots kan - via gesloten envelop bij een notaris - vanaf een limietprijs geboden worden. De bieder met het hoogste bod koopt het kunstwerk tegen het bod van de één-na-hoogste bieder. De gezamenlijke startprijs bedraagt 700.000 euro. De kavellijst omvat bekende kunstenaars als Schelfhout, Leickert, Springer, Eversen, Joseph Bles, Klinkenberg, Margaretha Roosenboom, Mesdag, Mauve, Gabriel en Apol. De kijkdagen zijn van 9 t/m 11 september in het Venduehuis der Notarissen te Den Haag en van 14 t/m 18 september in het Fischerhuis in Ede.

De kijkdagen zijn van 9 t/m 11 september in Den Haag, Venduehuis der Notarissen, Nobelstraat 5, Den Haag en van 14 t/m 18 september in Ede, Fischerhuis, Notaris Fischerstraat 27, Ede. De openbare veiling, waarbij alle kavels worden afgeslagen, vindt plaats op dinsdag 20 september, 16:00 uur in het Fischerhuis. Bieden geschiedt te allen tijde schriftelijk en kan tot dinsdag 20 september, 9:00 uur of live tijdens de veiling in het Fischerhuis.

Meer informatie: www.fischersauction.com of neem contact op met Kas Buunk, kas@fischersauction.com (tel. 0318-652888).

Simonis & Buunk Kunsthandel BV

plaats:
Ede
website:
http://www.simonis-buunk.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234