SlijtersUnie wil ingrijpen staatssecretaris

De brancheorganisatie voor slijters heeft in een open brief aan de staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) opgeroepen om burgemeesters die experimenteren met de Drank- en Horecawet tot de orde te roepen.

Aanleiding voor de open brief is de weigering van Frans Backhuijs, burgemeester van Nieuwegein, om een alcohol pilot in zijn gemeente te staken, waarin gehandeld wordt in strijd met de wet.

De rechter had in juli nog geoordeeld dat niet geëxperimenteerd mag worden met de Drank- en Horecawet en leek daarmee definitief een streep onder de pilot te hebben gezet.

Burgemeester Backhuijs trekt zich echter niets aan van het vonnis en gaat onverminderd door met de pilot. Een onverantwoorde omgang met de wet, de rechtspraak en het bestuur, vindt de SlijterUnie.

Ron Andes, voorzitter SlijtersUnie: 'Zijn optreden vormt een ondermijning van de democratische rechtstaat, en dat nota bene door een door de Koning benoemde burgemeester.'

De SlijtersUnie vraagt om ingrijpen, omdat ook de overige 35 aan de alcohol pilot deelnemende gemeenten de uitspraak van de rechter lijken te negeren.

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Ron Andes, voorzitter SlijtersUnie 06-34345222

Koninklijke SlijtersUnie

plaats:
Eindhoven
website:
http://www.slijtersunie.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234