Inwoners, kunstenaars en bezoekers curatoren van Collectie in Actie

Sittard-Geleen, augustus 2016 - Inwoners, kunstenaars en bezoekers zijn curatoren van Openingsexpo Collectie in Actie
(4 september 2016 - 6 december 2016)

Ligne, de nieuwe ontmoetingsplaats van Sittard, opent in het eerste weekend van september haar deuren. Hogeschool, bibliotheek, museum, filmhuis, winkels en wonen vormen een broedplaats voor kennis en cultuur. Ontmoeten en verbinden zwaaien de scepter. Een ideaal moment voor de afdeling Hedendaagse Kunst van Museum De Domijnen om uit te pakken met de eigen kunstcollectie.

De transformerende openingsexpo Collectie in Actie, London Calling - Iceberg & Palm Trees - Breaking & Fixing, laat dit memorabele moment niet onopgemerkt voorbij gaan. Maatschappijkritische thema's zoals democratie en vrijheid, natuur, cultuur en identiteit passeren de revue. De eigen collectie werd in de afgelopen 20 jaar opgebouwd met vaak namen en kunstwerken die toen nog 'upcoming' waren en nu mee tellen. De collectie wordt bestudeerd, bevraagd en opnieuw beschreven. Kunstenaars zoals Marijke van Warmerdam, Michel Huisman, Rineke Dijkstra, Jota Castro, Mark Dion en vele anderen nemen deel aan deze expo die letterlijk 'in actie' is. Samen met inwoners en bezoekers van Sittard-Geleen wordt de eigen kunstcollectie gedurende 13 weken herontdekt en nieuw leven ingeblazen.

Daarnaast wordt het nieuwe filmhuis op 3 september in gebruik genomen en zal het nieuwe bibliotheekconcept (een gezamenlijk initiatief van Zuyd HS en De Domijnen) ook operationeel zijn.

U bent van harte welkom op de perspreview van Opening Ligne. U krijgt een exclusieve preview van de openingsexpo 'Collectie in Actie' en een blik op Filmhuis De Domijnen en Bibliotheek Ligne.

Perspreview - Opening Ligne
Vrijdag 2 september 2016
12.00-14.00 (incl. lunch)
Museum De Domijnen, Ligne 5, 6131 MT Sittard

Aanmelden via benedicte.caenen@dedomijnen.nl. Plaatsen zijn beperkt.
Ook aanwezig zijn bij officiële opening van Filmhuis De Domijnen op zaterdag 3 september of Museum Hedendaagse Kunst De Domijnen op zondag 4 september? Vraag naar de (beperkte) overnachtingsmogelijkheden!

Geplaatst in:

Noot voor de redactie:
Persmap aanvragen of meer informatie? Graag contact opnemen met Benedicte Caenen via benedicte.caenen@dedomijnen.nl of +31 627 492 791.

De Domijnen

plaats:
Sittard-Geleen

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234