Skinny jeans Harry Styles onder de hamer

Verwachte opbrengt 20.000 euro

Fans van One Direction kunnen vanaf deze week hun hart ophalen bij de Nederlandse veilingsite Catawiki. Daar wordt op dit moment namelijk de skinny jeans van niemand minder dan Harry Styles geveild. Styles doneerde de door hem gedragen spijkerbroek aan de Britse kunstenaar Johny Dar, die in totaal 100 spijkerbroeken van wereldberoemde artiesten, acteurs en modellen verzamelde om ze te bewerken tot kunstwerk en te veilen voor het goede doel. ''Styles staat bekend om zijn vrijgevigheid en hij twijfelde dan ook geen moment toen hem gevraagd werd om zijn spijkerbroek voor dit project te doneren'', aldus kunstenaar Johny Dar. De opbrengst van de bijzondere veiling met spijkerbroeken zal ten goede komen van het International Rescue Committee voor vluchtelingen. Onder andere Kate Moss, Mick Jagger, Sharon Stone, Claudia Schiffer, Emma Watson en Elton John doneerden hun spijkerbroek al voor deze veiling. Wie wil meebieden op de broek van Styles zal overigens flink in de buidel moeten tasten. De verwachte opbrengst voor de broek ligt rond de 20.000 euro.

Spijkerbroek wordt kunstwerk
Veilingmeester Albert Goldenbeld van Catawiki geeft aan dat het om een bijzondere veiling gaat: ''Je biedt niet alleen mee op een door Harry Styles gedragen spijkerbroek, maar ook op een prachtig kunstwerk dat je ingelijst aan de muur kunt hangen. Johny Dar heeft een uniek ontwerp op de spijkerbroek geschilderd dat past bij de coole en sexy uitstraling van Harry Styles''. De spijkerbroek kan overigens ook nog steeds gedragen worden.

De veiling is inmiddels gestart en loopt tot zondag 30 oktober. Elke vrijdag worden er nieuwe spijkerbroeken van beroemdheden aan de veiling toegevoegd.
De veiling is te bezoeken via www.catawiki.nl/JeansForRefugees-veiling

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van de wereld. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 80 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234