World Esports Association kiest voor doorgewinterde directeur in televisiesport Ken Hershman als Executive Chairman en Commissioner

NEW YORK, 24 augustus 2016 /PRNewswire/ -- De World Esports Association (WESA) maakt vandaag bekend dat de Raad van Bestuur unaniem heeft ingestemd met de aanstelling per heden van Ken Hershman als de nieuwe Uitvoerend Voorzitter en Commissioner van de organisatie. Hershman neemt de leiding over van Pietro Fringuelli die sinds de introductie van WESA afgelopen mei de rol van Interim Commissioner op zich had genomen.

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160822/400217 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160822/400217]

Hershman werd tevens benoemd tot Chief Executive Officer van WESA Agency, de mediatak van de organisatie. Het wereldwijde hoofdkantoor van WESA en WESA Agency bevindt zich in het Zwitserse Zug. Het VS-hoofkantoor is gevestigd in New York City.

Hershman was bijna 30 jaar lang werkzaam in de televisiesportwereld, waar hij in de voorste linies meehielp bij de totstandkoming van enkele van de meest innovatieve televisieprogrammeringen voor zowel Home Box Office (HBO) alsook Showtime. In zijn hoedanigheid van President van HBO Sports begeleidde hij een aantal bekende boks-franchises, evenals een aantal bekroonde en originele programma's, waaronder "Real Sports with Bryant Gumbel", "Hard Knocks" en "24/7." Hershman studeerde aan de Fordham University School of Law en behaalde zijn BA-degree aan de George Washington University.

"Dit is het perfecte moment voor WESA om een dynamische en doorgewinterde Commissioner aan te stellen en we hebben er het volste vertrouwen in dat Ken de juiste man is om de organisatie en sport naar een hoger plan te tillen," aldus Ralf Reichert, WESA Board Director en medeoprichter en Managing Director van ESL. "Ken is een creatieve visionair die over precies die expertise op het gebied van strategie en uitvoering beschikt die WESA nodig heeft, om digitaal op snelheid te blijven en onze visie, om uit te groeien tot een esports-vereniging van wereldklasse te realiseren."

WESA werd in mei 2016 opgericht door acht van 's wereld populairste esport-teams (Fnatic, Natus Vincere, EnVyUS, Virtus.Pro, Gamers2, Faze, mousesports, Ninjas in Pyjamas) en ESL, 's werelds grootste esports-onderneming. De oprichters deelden de visie om de sport verder te professionaliseren d.m.v. de introductie van elementen als spelervertegenwoordiging, gestandaardiseerde voorschriften en regels en inkomstenverdeling voor teams. Daarnaast streeft WESA ernaar om, op basis van de traditionele modellen voor sportverenigingen en door alle juiste belanghebbenden daarbij te betrekken, voorspelbare speelschema's te creëren voor fans, spelers, organisatoren en tv-zenders. De ESL Pro League for Counter-Strike: Global Offensive zal het eerste professionele esports-toernooi worden dat volgens de WESA-regels zal worden gespeeld.

"Ik spreek namens alle WESA-leden als ik zeg dat we blij zijn met de benoeming van Ken," aldus Wouter Sleijffers, CEO van Fnatic. "Ken brengt een schat aan ervaring binnen die essentieel is voor onze ambitie om regels op te stellen en normen te bepalen voor deze snel groeiende branche. We verheugen ons op de samenwerking met Ken en zijn team, evenals met de nieuw benoemde Player Council om gezamenlijk een organisatie van wereldklasse neer te zetten."

"Als esports-speler ben ik blij met de benoeming van iemand met zoveel ervaring als Ken. Hij kan ervoor zorgen dat we onze stem laten horen bij het organiseren van de toekomst van onze sport," aldus Viktor (Vuggo) Jenedeby, Voorzitter van het WESA Player Council. "Ik verheug me op een goede en nauwe samenwerking met Ken in de komende jaren."

"Esports zijn niet alleen toekomstmuziek - ze zijn al vandaag," aldus Hershman. "Ik verheug me op de uitdaging en heb er alle vertrouwen in dat ik iedereen bij WESA kan laten profiteren van mijn ervaring, inclusief de spelers, teams en leagues. We gaan bruggen bouwen en collectieve voordelen in evenwicht brengen."

Kijk voor meer informatie over WESA op: www.wesa.gg [http://www.wesa.gg/].Photo: https://photos.prnewswire.com/prnh/20160822/400217


World Esports Association


CONTACT: CONTACTPERSOON VOOR DE PERS: David Weil, (312) 988-2107,david.weil@creation.io


Web site: http://www.wesa.gg/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234