Open Social sluit zich aan bij nieuwe Amsterdamse tech hub TQ

Open Social is opensourcesoftware die mensen in staat stelt om effectief samen te werken. De eerste versie werd in Juni uitgebracht tijdens de Drupal CMS ontwikkelaarsconferentie in Milaan. Sindsdien is de software duizenden keren gedownload, en het werd al snel een uitgelichte case op de Drupal.org homepage.

Als onderdeel van een zorgvuldig gekozen selectie van startups en scaleups zal TQ acht van de elf Open Social productteamleden huisvesten. Het team is verdeeld over Nederland en Oekraïne en kijkt momenteel naar uitbreidingsmogelijkheden, in Amsterdam en in het buitenland.

Open Social's kernteam wordt bekostigd door het digitale bureau GoalGorilla. Marketing director Mieszko Czyzyk ligt zijn visie toe in zijn opiniestuk over digitale bureaus die ook producten ontwikkelen: "Producten als een soort bijzaak op de markt brengen is onmogelijk. Daarom hebben we Open Social ingericht als een spin-off met een toegewijd productteam."

TQ is de nieuwste tech hub in Amsterdam, een samenwerking van The Next Web en Google For Entrepreneurs. De ruimte van 6000 m2 ligt recht tegenover de bloemenveiling in het hartje van Amsterdam. Robert Gaal, entrepreneur en voormalig Google productmanager, is de managing director van de hub. "TQ is gemaakt voor sterk groeiende bedrijven, die op een internationaal niveau werken, met een divers team. Open Social is precies zo'n soort startup, en we zijn dan ook heel blij dat zij onze community komen verrijken," zegt hij.

TQ positioneert zichzelf niet als een co-werkplek, maar als een merk wat technologiebedrijven het juiste talent, de juiste tools, en de juiste training aanreikt om het volgende niveau te kunnen bereiken.
Open Social's producteigenaar Taco Potze zegt het volgende: "Ik was op slag verliefd op TQ. Hun nadruk op groei is precies wat we zochten. Je hebt die omvang nodig om snel genoeg te innoveren om te kunnen concurreren. Onze software is vrij te implemeteren en open voor aanpassingen. Open adoption software is de weg naar de toekomst."

Open Social verhuist op 29 augustus naar TQ, en de officiële opening wordt gehouden op 14 oktober. Lees meer op www.getopensocial.com.

http://www.getopensocial.com
https://www.goalgorilla.com/en/blog/open-social-mo...
https://twitter.com/opensocialhq

Geplaatst in:

Open Social

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.getopensocial.com

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234