NATO, Europol en HSD organiseren International Cyber Security School

DEN HAAG - Naar aanleiding van het grote succes van vorig jaar vindt dit jaar voor de tweede keer de International Cyber Security Summer School, #ICSSS2016 in Den Haag plaats van 21 tot en met 26 augustus. De Summer School is georganiseerd door een consortium bestaande uit: NCI Agency, Europol, en The Hague Security Delta. Volgens wethouder Ingrid van Engelshoven (Kenniseconomie, Internationaal, Jeugd en Onderwijs) die de studenten verwelkomde, zijn dit soort programma's hoog nodig in deze tijden van toenemende digitalisering van onze maatschappij. "Cyber security wordt steeds belangrijker als gevolg van aanvallen en incidenten. Om onze vitale infrastructuren zo goed mogelijk te beveiligen moeten we investeren in de toekomstige security specialisten en moeten we kennis met elkaar delen." Studenten en jonge professionals vanuit de hele wereld zijn gearriveerd in de cyber security hoofdstad van Europa. De ICSS2016 vindt plaats op de campus van The Hague Security Delta.

Van Frankrijk tot de VS
De 'summer school' wordt ondersteund door de gemeente Den Haag. 60 studenten en jong professionals nemen deel aan ICSSS2016. Binnen het 6-daagse programma zal aandacht worden besteed aan verschillende aspecten van cyber security. De groep bestaat voornamelijk uit postgraduate studenten, pas afgestudeerden en cyber security professionals, inclusief personeelsleden van NATO, nationale strijdkrachten en defensie. De studenten komen uit 11 NATO en EU natie landen, van Frankrijk tot de VS en van Polen tot Portugal. In totaal bestaat de groep uit 20 nationaliteiten.

Toekomstige Studenten
Naast gastcolleges van NATO Communication and Information Agency, Europol, en The Hague Security Delta zullen de studenten ook gastcolleges ontvangen van organisaties als Eurojust, de Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence, de National Cyber Security Centre en European Telecommunications Standards Institute. De Internationale Cyber Security Summer School komt voort uit het Service Strategy's Innovation Programma van NATO. Dit jaar zullen de studenten kennis delen over onderwerpen gerelateerd aan CryptoCurrencies, Dark web, IPv6 Security, Web security essentials en Hacking met Software Defined Radio. Volgens de organisatoren is: "wordt bescherming van onze communicatie netwerken en de informatie daarbinnen steeds belangrijker. Cyber security vraagt om een internationale aanpak. De summer school is een route waarin we inspireren en kennis doorgeven aan de volgende generatie van cyber security professionals over de hele internationale community." The Hague Security Delta onderstreept het belang van het verbinden van toekomstige cyber security professionals met experts. Hierdoor creëren we gezamenlijk de toegang tot talent, kennis en kunde.

The Hague Security Delta
The Hague Security Delta (HSD) is het grootste veiligheidscluster van Europa. In dit Nederlandse cluster - met belangrijke regionale kernen in Den Haag, Twente en Brabant - werken bedrijven, overheden en kennisinstellingen samen aan innovaties en kennisontwikkeling op het gebied van veiligheid. Met als gezamenlijke ambitie: meer bedrijvigheid, meer banen en een veilige wereld. Het kloppend hart is de HSD Campus, het nationaal innovatiecentrum voor veiligheid in Den Haag.
Voor meer info: www.thehaguesecuritydelta.com

Voor meer informatie
Ingeborg van der Geest - Communicatie Manager The Hague Security Delta
tel: 070 204 51 87 / 06 580 22 899
@: Chantal.deniet@thehaguesecuritydelta.com

Zie ook: www.summerschoolcybersecurity.org

The Hague Security Delta

plaats:
DEN HAAG
website:
http://www.thehaguesecuritydelta.com

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234