Nieuwe website Taalkit DUTCH voor vluchtelingen

Eind 2015 hebben CINOP en ETV.nl het initiatief genomen voor de ontwikkeling van de Taalkit DUTCH. Speciaal voor dit doel is er nu een aparte website: www.taalkitdutch.nl, met alles wat u moet weten over dit (gratis) taalpakket voor vluchtelingen zonder status.

De nieuwe website is bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met de Taalkit DUTCH of met het (gratis) taalpakket aan de slag wilt. U vindt er alle startersinformatie, waaronder flyers in het Arabisch, Tigrinya en het Engels. Ook kunnen bezoekers via een video en interviews een indruk krijgen hoe de methode in de praktijk werkt.

Verder bevat de site alle materialen die (taal)vrijwilligers en begeleiders nodig hebben om het taalpakket te gebruiken. Naast het online platform met leerroutes (op Oefenen.nl), is er een handleiding voor begeleiders, verbeterd materiaal voor de deelnemers en een programma voor 20 weken.

De Nederlandse bibliotheken verstrekken inlogcodes voor het online deel. Het offline materiaal kan eenvoudig worden gedownload worden van de nieuwe website.

Momenteel wordt de Taalkit DUTCH volop gebruikt door vrijwilligers in bibliotheken, asielzoekerscentra en andere instellingen die vluchtelingen ondersteunen bij het leren van de Nederlandse taal. We zijn trots dat ons maatschappelijke initiatief daadwerkelijk ten goede komt aan de doelgroep vluchtelingen zonder status.

Hier vindt u de nieuwe website: www.taalkitdutch.nl

De Taalkit DUTCH is een initiatief van CINOP en ETV.nl en wordt mede mogelijk gemaakt door Koninklijke Bibliotheek, de Bibliotheek, ProBiblio, Cubiss, Taal aan Zet, Ministerie van SZW en Idee aan Zee, Emmia, Enzodus, Mevrouw van Mulken, Taal & Educatie/Fouke Jansen en Knup Fuhri Snethlage.

chaas@cinop.nl

CINOP

plaats:
's-Hertogenbosch
website:
http://www.cinop.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234