Reactie dating-app Plekk op sommatie Zomergasten

Plekk bood programma 'Zomergasten' aan zodat fans elkaar konden vinden

Het VPRO programma Zomergasten heeft dating-app Plekk gesommeerd de incheckmogelijkheid op het programma Zomergasten te verwijderen. Plekk had het programma gezien de actualiteit als speciale check-in mogelijkheid aangeboden aan haar leden, zodat fans van het programma elkaar konden vinden.

In de sommatie heeft de VPRO aangegeven dat Plekk met de check-in mogelijkheid ten onrechte de indruk wekt dat er een commerciële band bestaat tussen de VPRO en Plekk en dat daarmee schade wordt aangericht aan de goede naam van de VPRO en haar programma's.

Plekk heeft direct gehoor gegeven aan het verzoek van de VPRO, maar betreurt dit wel. Oprichter Laurens Mes: "Plekk biedt aan culturele actievelingen de mogelijkheid om gelijkgestemden te vinden, door in te checken op musea, tentoonstellingen of theaters. Op de app zijn miljoenen andere incheckopties beschikbaar. Weliswaar stond Zomergasten als bijzondere check-in mogelijkheid in de schijnwerpers, maar de vermeende verwarring kunnen wij ons niet voorstellen. We doen niets anders dan mensen die hetzelfde programma leuk vinden, de mogelijkheid geven elkaar te vinden."

Desalniettemin wil Plekk ondubbelzinnig duidelijk maken dat er geen enkel commercieel verband is tussen de VPRO, het programma Zomergasten en dating-app Plekk.

Geplaatst in:

Commentaar:
Voor de pers
Meer info bij Laurens Mes, laurens@plekk.com - 06-83699614
http://plekk.com/pers

Plekk

plaats:
Boedapest, Hongarije
website:
http://plekk.com

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234