Groots Tankevenement in de Arena bij het Nationaal Militair Museum

Op 27 en 28 augustus vindt bij het Nationaal Militair Museum (NMM) een groots TankEvent plaats. Meer dan 30 tanks en (pantser)voertuigen presenteren zich in de Arena bij het NMM. Het TankEvent wordt georganiseerd in het kader van de viering 100 jaar tanks.

TankEvent
Naast Nederlandse tanks zoals de Leopard 1, 2 en de M4 Sherman, zijn er ook tanks uit het buitenland te zien zoals de Russische T34 en de Duitse Jagdpanther en Flammpanzer. Verder is er een militaria markt, een foodcourt en tal van activiteiten voor kinderen. Daarnaast zijn er muziekoptredens en is er een static show van alle deelnemende tanks en (pantser)voertuigen. Het evenement is inmiddels uitverkocht. Meer informatie vindt u op www.nmm.nl.

Uitnodiging persbijeenkomst
Op zaterdag 27 augustus om 10.00 uur is er een persbijeenkomst. Pers kan zich aanmelden via communicatie@nmm.nl.

100 jaar tanks
Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat de tank voor het eerst werd ingezet door de Britten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Bij het Nationaal Militair Museum staat het hele jaar daarom in het teken van de tank. Naast het TankEvent is er een tentoonstelling 'Tank! Back to the future', zijn er extra tanks te bewonderen in het Arsenaal en komen bezoekers met de app Tanktour alles te weten over tanks.

Nationaal Militair Museum
Het Nationaal Militair Museum (NMM) is hét museum over de betekenis van de krijgsmacht voor Nederland in het heden, verleden en de toekomst. Het museum belicht deze betekenis aan de hand van verhalen, activiteiten en actuele exposities die je bijblijven. Naast zes themadelen waar met moderne museale presentaties het verhaal van de land- en luchtmacht wordt verteld, is er een enorme presentatieruimte waarin veel imposante collectiestukken zoals vliegtuigen, tanks, pantservoertuigen en helikopters zijn te bezichtigen. Het museum nodigt iedereen uit een kijkje te komen nemen. Kijk voor meer informatie op www.nmm.nl of volg ons via Facebook en Twitter.

Geplaatst in:

Wilt u zich aanmelden voor het TankEvent op 27 augustus om 10.00 uur? Meld u dan aan via communicatie@nmm.nl. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging. Wilt u meer informatie en/of beeldmateriaal? Neem dan contact op met Carla Marcus, communicatie@nmm.nl, tel. nr. 085-0036029.

Nationaal Militair Museum

plaats:
Soesterberg

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234