Concert Marinierskapel der Koninklijke Marine op unieke locatie

Vrijdag 26 augustus organiseert het Mariniersmuseum een concert van de Marinierskapel der Koninklijke Marine. De zanger Humphrey Campbell zal tijdens dit concert als solist optreden. Dit concert is voor iedereen gratis toegankelijk en zal plaatsvinden op het Gelderseplein achter het Mariniersmuseum. Het concert begint om 17:00 uur.

Ook met dit concert laat het Korps Mariniers haar verbondenheid zien met de stad Rotterdam. Bezoekers hebben zittend op het Geldersplein of op een van de gezellige terrasjes die de Oude Haven rijk is, eersterangs zitplaatsen.

Vanwege de kwetsbaarheid van de instrumenten en de te gebruiken apparatuur zal bij slecht weer het concert niet doorgaan. Mocht het concert afgelast worden leest u dit tijdig op www.facebook.com/Mariniersmuseum of op www.mariniersmuseum.nl

---------------------------
*Achtergrond informatie geschikt voor publicatie
Militairen en muziek, ze horen bij elkaar, zeker bij het Korps Mariniers. Vanaf de oprichting van deze elite-eenheid, in 1665 waren er al speciale tamboereenheden verbonden aan de mariniersbataljons. Later werden hier blazers (ook wel pijpers genaamd) aan toegevoegd. Tweehonderd jaar later, in 1864, werd de Stafmuziek van de Koninklijke Marine opgericht in Rotterdam. Vanuit de Oostpleinkazerne trakteerden deze militaire muzikanten de Rotterdamse bevolking regelmatig op optredens en verzorgden zij de begeleiding van de mariniers bij hun marsen door de stad.

In de meidagen van 1940, met het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, kwam er een einde aan de Stafmuziek en de optredens in de stad. Maar gelijk na het einde van de Oorlog werd in 1945 de Marinierskapel der Koninklijke Marine heropgericht. Daarna volgde de Koude Oorlog. In deze periode verdwenen de militaire muzikanten en militairen steeds meer uit het straatbeeld. Concerten voor de burgerbevolking werden eerder een zeldzame uitzondering dan een regel. Tot vorig jaar toen de Marinierskapel der Koninklijke Marine op verzoek van het Mariniersmuseum, deze traditie nieuw leven ingeblazen heeft.

Geplaatst in:

Noot van de redactie niet voor publicatie.
Bij deze nodigen wij u van harte uit dit concert bij te wonen. Mocht u deze dag gegarandeerd gesprekstijd willen met een medewerker van het Mariniersmuseum of bijvoorbeeld de dirigent van de Marinierskapel vragen wij u dit van te voren aan te vragen via c.qualm@mariniersmuseum.nl of via 010-4129600. Dit contactadres kunt u ook benaderen voor extra beeldmateriaal of nog meer achtergrond informatie.

Fotograaf vermelding, foto met dhr Campbell is gemaakt door Marcel Kouwenberg

Mariniersmuseum

plaats:
Rotterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234