Het veiligste voertuig in zijn soort, de Guarder Armored Carrier van Plasan, helpt bij de beveiliging van de Olympische Spelen in Rio (Brazilië)

SASA, Israël, August 18, 2016 /PRNewswire/ --De politiemacht in Brazilië beveiligt de Olympische Spelen van 2016 in Rio, en gebruikt daarbij een uniek pantservoertuig dat is gemaakt door Plasan [http://www.plasan.com ], een leider in ontwerp, ontwikkeling en integratie van geavanceerde, gepantserde beschermingssystemen voor alle soorten voertuigen op wielen en rupsvoertuigen.
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160816/398394 )

Het 4x4-voertuig, bekend als de 'Guarder,' kan een laadvermogen van maximaal 3.500 kilogram vervoeren in een ruime romp van composiet staal met STANAG 3-bepantsering. In Brazilië wordt de Guarder momenteel gebruikt door het speciale wapens- en tactische team (SWAT) van de politie-afdeling van São Paulo.
Met het voertuig kunnen een chauffeur, commandant en een troep van 22 met uitrusting elk soort terrein snel en veilig doorkruisen. De bemanning geeft aan dat de voertuigen doorgaans worden gebruikt voor grootschalige politie-acties en reddingsoperaties. Er werd aangegeven dat ze de sterke camera's van het voertuig waarderen. Deze kunnen optische en thermische beelden vastleggen, die betere informatie aan de commandanten verstrekken. Het voertuig biedt vooral meer veiligheid, zowel voor de gebruikers als het publiek, die zich in de aanwezigheid van het enorme voertuig veiliger voelen.
De Guarder, gebouwd op een 4x4-chassis van MAN, is het grootste voertuig in zijn soort. Door de draaicirkel en wendbaarheid van het voertuig kan de Guarder echter effectief op elk terrein opereren, met inbegrip van straten in de stad, de wildernis, steile bergachtige hellingen, en zelfs in overstroomde gebieden.
"We zijn trots dat ons voertuig door de politie in Brazilië wordt gebruikt om de Olympische Spelen in Rio veilig en beveiligd te houden," zei Dani Ziv, CEO van Plasan. "Vanaf het begin wisten we dat de Guarder het perfecte pantservoertuig voor deze missie is. We voelen ons allemaal vereerd op deze manier onderdeel uit te maken van de Olympische Spelen in Rio en te mogen helpen dit prachtige evenement vredig te laten verlopen."
Naast de beveiliging door middel van de geavanceerde bepantsering, worden inzittenden van de Guarder ook beschermd dankzij een intern brandblussysteem, en worden ze ook beschermd tegen chemische, biologische en radioactieve (CBR) bedreigingen. De Guarder is zelfs ontworpen om storingen in kritieke infrastructuur te weerstaan, evenals aanvallen met 'vuile bommen' en chemische wapens.
De Guarder is ook uitgerust met een intrekbare mast en elektro-optische draaglast voor dag-/nachtbewaking, thermische bewaking van 360 graden, navigatie, communicatie, 'command & control', passieve bescherming en niet-dodelijke systemen voor beheersing en verspreiding van oproer.
De totale flexibiliteit maakt de Guarder geschikt voor de behoeften van politie, binnenlandse veiligheid en hulpverleners. Niet alleen in Brazilië, maar overal ter wereld. Guarder is één enkel voertuig dat voor meerdere doeleinden ingezet kan worden, zoals de aanpak van terroristische aanslagen, georganiseerde misdaad, oproerbeheersing, branden en zelfs chemische, nucleaire en biologische rampen.
Plasan is een toonaangevende leverancier van oplossingen voor pantservoertuigen die gereed zijn voor missies. Meer dan 30.000 gepantserde voertuigen van Plasan zijn in operationele dienst bij wereldwijde strijdkrachten, in sommige van 's werelds vijandigste gevechtsgebieden. De oplossingen van Plasan worden allemaal ontwikkeld door teams met daadwerkelijke gevechtservaring. Plasan biedt ongeëvenaarde expertise in toegevoegde, geïntegreerde ballistische en slimme pantserdelen, rompen en kits, evenals geavanceerde systemen voor commando, controle en beheer van voertuigen. Onze end-to-end-mogelijkheden omvatten ontwerp, ontwikkeling, simulatie, testen, productie en integratie. Alles onder één dak. http://www.plasan.com

 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:  
Michal Rosenzweig 
Marcom Manager, Plasan 
Tel: +972-525521520 
michal.rosenzweig@plasan.com 


 


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20160816/398394


Plasan

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234