Hardloopschoenen Usain Bolt onder de hamer

Ook wedstrijdtune Dorian van Rijsselberghe op veiling

Wie letterlijk in de voetsporen wil treden van de snelste man ter wereld kan nu terecht bij online veilinghuis Catawiki. Daar worden op dit moment namelijk twee gesigneerde hardloopschoenen van meervoudig Olympisch kampioen Usain Bolt geveild. De duurste van de twee schoenen droeg Bolt vorig jaar tijdens het WK in Beijing waar hij wereldkampioen werd. Wie mee wil bieden zal flink in de buidel moeten tasten. De verwachting is namelijk dat deze schoen tussen de 5.000 en 8.000 euro gaat opbrengen. De schoenen van Bolt zijn onderdeel van een grote Olympische spelen veiling met Olympische memorabilia. Andere topstukken van de veiling zijn onder andere een originele olympische fakkel uit 1960 (Rome), een gesigneerd Olympisch basketbalshirt van Earvin ''Magic' Johnson uit 1992 en een beroemde persfoto van Fanny Blankers-Koen tijdens haar historische overwinning op de 200 meter tijdens de Olympische spelen in Londen (1948).

Bolt
Usain Bolt is na zijn winst op de 100 meter in Rio de eerste man die tijdens drie opeenvolgende spelen goud wint op het koningsonderdeel van de atletiek. Veilingmeester Marc Jans, sportmemorabilia expert bij Catawiki, verwacht veel belangstellingen voor de schoenen. "Er komen wel vaker gesigneerde schoenen van Bolt op de markt, maar dan gaat het vaak om trainingsschoenen of zelfs om schoenen die hij niet eens heeft gedragen. Een schoen waarop hij wereldkampioen is geworden is echt uniek''. Inmiddels staat het hoogste bod op 3.200 euro.

Nederlandse atleten
Naast de schoenen van Bolt zitten er in de veiling ook een aantal andere bijzondere objecten van Nederlandse atleten. Zo kan er worden meegeboden op een door Ranomi Kromowidjojo gedragen t-shirt van de Olympische spelen in 2012, een door Tom Dumoulin gesigneerd wielershirt en heeft windsurfer en tweevoudig Olympisch kampioen Dorian van Rijsselberghe een gesigneerd wedstrijdtune beschikbaar gesteld voor de veiling.

De Olympische spelen veiling duurt tot en met zondag 21 augustus en is te bekijken via www.catawiki.nl/olympischespelen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Mark Borgman
tel: +31 (0)6-55847934

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van de wereld. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 80 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234