Goud voor STATE FARM in eerste wereldwijde onderzoek

De Amerikaanse verzekeraar State Farm is nummer 1 geworden in de ranking van de internationale Social Media Insurance Monitor, het eerste onafhankelijke onderzoek naar de inzet van Social Media door verzekeraars wereldwijd. Dit onderzoek, een initiatief van ITDS Business Consultants, heeft de activiteit van 20 internationale verzekeraars uit 11 verschillende landen gemeten.

State Farm manifesteert zich als een 'content brand', waarbij social content ingezet wordt om offline en online communities op te bouwen. Het Nederlandse Aegon heeft de tweede plaats veroverd, dankzij haar integrale social aanpak: een 'social' website, actief met video en aanwezig op alle belangrijke social kanalen. Allianz uit Duitsland heeft de derde plaats weten te bemachtigen. Op hun 'Allianz hilft'-forum gaan zij - en de consumenten onderling - actief de dialoog aan, evenals op hun Facebook-pagina.

TOWARDS A SOCIAL COMPANY
"De resultaten van het onderzoek tonen aan dat alle internationale verzekeraars actief zijn op Social Media, maar dat veel kansen nog onbenut blijven" concludeert Arjen de Boer, directeur bij ITDS. "Het echte contact met de klant, met name met Millennials, blijft achter. Daarvoor is ook een radicale verandering van de interne organisatie noodzakelijk. Alleen als een echte Social Company is er kans op overleven."

Het onderzoek werd op basis van interviews, desk research en metingen uitgevoerd tussen januari tot juni 2016. De onderzochte verzekeraars zijn leiders in de internationale verzekeringsbranche.

SOME MAGAZINE
De resultaten en analyses van het onderzoek zijn gepubliceerd in een speciaal magazine, genaamd SoMe. Download dit magazine op itds.com/some2016.

Neem contact met ons op voor meer informatie, of als u een hardcopy van het magazine wenst te ontvangen.

Voor meer informatie en persoonlijke toelichting:

Arjen de Boer
Directeur ITDS
M: +31622390738
E: a.deboer@itds.nl

Voor meer informatie over het onderzoek:

Karlijn Mutsaerts
Manager Social Media ITDS
M: +31614495880
E: k.mutsaerts@itds.nl


Over ITDS:

Met kantoren in Nederland en Polen, is ITDS is een adviesbureau voor financiële instellingen. Met zo'n 130 enthousiaste specialisten werken we voor aansprekende Nederlandse en internationale banken en verzekeraars. Bij ITDS koppelen we marktdynamiek van de bank- en verzekeringswereld aan kennis van business en informatietechnologie. Social Media en de huidige consument vragen om een andere manier van communiceren. ITDS helpt banken en verzekeraars met het opstellen van een strategie om Social Media succesvol in te zetten.

Met de Social Media APK meten onze experts hoe bedrijven ervoor staan wat betreft de inzet van Social Media, hoe social hun business is.

www.itds.nl

ITDS Business Consultants

plaats:
Naarden
website:
http://www.itds.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234