Airborne Wireless Network behoudt FAA-consultant C. Neal Monte bij de voorbereiding op FAA-certificering

SIMI VALLEY, Californië, 15 augustus 2016 /PRNewswire/ -- Airborne Wireless Network, een in Nevada gevestigd bedrijf (het "bedrijf"), is verheugd te kunnen melden dat het C. Neal Monte heeft behouden als haar belangrijkste FAA aangewezen technische vertegenwoordiger.

Mr. Monte is een van de meest ervaren en gerespecteerde experts in de branche, en heeft onder andere ervaring in het werken met fabrikanten van vliegtuigrompen zoals Boeing, McDonnel Douglass, en Airbus Industries. Mr. Monte zal het voortouw nemen in het FAA-certificeringsproces voor de "Airborne Digital Super Highway" (Digitale Supersnelweg in de lucht) van het bedrijf. Mr. Monte heeft tal van FAA-kwalificaties en heeft tijdens zijn carrière bijna 250 aanvullende typecertificaten en goedkeuringen voor de productie van onderdelen verkregen.

Het bedrijf wil de FAA-certificering verkrijgen voor haar Airborne Digital Super Highway-systeem op interferentievrije basis. Dat wil zeggen dat het systeem geen invloed zal hebben op kritieke systemen aan boord van het toestel. Zodra de certificering is verkregen is het systeem klaar om ʹs werelds eerste civiele "High-Speed Breedband Digitale Supersnelweg in de Lucht" te worden en commerciële vliegtuigen in vlucht te gaan gebruiken als platform.

Initiële FAA-certificering is een grote mijlpaal voor het bedrijf en zal het mogelijk maken dat haar Airborne Digital Super Highway-systeem wordt geplaatst op commerciële vliegtuigen met een aanvullend typecertificaat. Het bedrijf wil de initiële certificering uitbreiden met goedkeuringen voor andere typen toestellen. Dit zal het bedrijf in staat stellen om haar Airborne Digital Super Highway één voor één aan te brengen per goedgekeurd vliegtuigtype of aanvullend typecertificaat.

Het bedrijf is voornemens om relaties op te bouwen met luchtvaartmaatschappijen en vliegtuigexploitanten. Met iedere nieuwe relatie wordt het communicatienetwerk meer betrouwbaar, redundant en solide. Het gebruik van commerciële vliegtuigen als signaalrepeaters, of routers, is de meest praktische, efficiënte en kosteneffectieve manier om echte hogesnelheidsverbindingen te bereiken. De huidige oplossingen hiervoor, ook die nog worden ontworpen, zijn herhalingen van duurdere en inefficiënte, oudere technologieën zoals satellieten en grondinfrastructuren.

TOEKOMSTGERICHTE VERKLARINGEN:Dit persbericht bevat "toekomstgerichte verklaringen" binnen de betekenis van de safe harbor-bepalingen van de U.S. Private Securities Litigation Reform Act van 1995. De verklaringen zijn gebaseerd op de huidige overtuigingen en verwachtingen van het management en kunnen worden beïnvloed door aanzienlijke risicoʹs en onzekerheden. Als onderliggende veronderstellingen onjuist blijken te zijn of als er risicoʹs en onzekerheden ontstaan, kunnen de daadwerkelijke resultaten wezenlijk verschillen van de verwachtingen die uiteen zijn gezet in deze toekomstgerichte verklaringen.

Tot deze risicoʹs en onzekerheden behoren, maar zijn niet gelimiteerd tot, de beschikbaarheid van kapitaal; de algemene situatie binnen de sector en van de concurrentie; algemene economische factoren; de impact van regelgeving binnen de sector; technologische vooruitgang; nieuwe producten en patenten die door concurrenten worden verwezenlijkt, problemen of vertragingen in het productieproces; afhankelijkheid van de efficiëntie van de patenten van het bedrijf; en de blootstelling aan procesvoering, waaronder octrooiprocesvoering en/of regelgeving.

Voor meer informatie:Airborne Wireless Network805-583-4302E-mail: info@airbornewirelessnetwork.com [mailto:info@airbornewirelessnetwork.com]www.airbornewirelessnetwork.com [http://www.airbornewirelessnetwork.com/]


Airborne Wireless Network


Web site: http://www.airbornewirelessnetwork.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234