Opbrengsten Pokémon veiling door het plafond

Pikachu teddybeer geveild voor bijna 500 euro

Wie 20 jaar geleden, tijdens de eerste Pokémon hype, bijzondere Pokémon objecten heeft gekocht kan op dit moment een leuk extra zakcentje verdienen. De opbrengsten van Pokémon objecten schieten bij online veilinghuis Catawiki op dit moment namelijk door het plafond. ''Sinds de lancering van de 'Pokémon Go' app zijn er plots verzamelaars uit de hele wereld die op zoek zijn naar bijzondere en oude Pokémon objecten. Dit zorgt er voor dat de Pokémon objecten nu veel meer opbrengen dan bijvoorbeeld een jaar geleden'', aldus woordvoerder Mark Borgman van veilinghuis Catawiki. Zo veilde het veilinghuis afgelopen week bijvoorbeeld een Pikachu teddybeer voor bijna 500 euro. Deze pluche Pikachu, waar maar 1.000 exemplaren van zijn gemaakt, was begin dit jaar nog gewoon voor 275 euro te koop bij de Pokemon winkel in Japan. Ook een zeldzame Pokémon ruilkaart (trading card) haalde onlangs een opbrengst van 415 euro. Bijna twee keer zoveel als de verwachting.

Ook vandaag zijn er een aantal veilingen gestart met bijzondere Pokémon objecten waar topopbrengsten van worden verwacht. Zo kan er bijvoorbeeld worden meegeboden op een Pokémon editie van de Game Boy Color uit 1999. Deze zeldzame Game Boy, die alleen in Japan verkrijgbaar was, kan tussen de 600 en 1.000 euro opbrengen. Omgerekend het vijfvoudige van de prijs die er in 1999 voor moest worden betaald. Ook verwacht de veilingmeester veel belangstelling voor een verzameling van 250 plastic Pokémon figuurtjes. Deze verzameling wordt geschat op 500 euro.

Maar ook de markt voor Pokémon ruilkaarten is helemaal opnieuw leven ingeblazen. ''De Pokemon ruilkaarten die begin deze eeuw werden geïntroduceerd worden weer massaal verzameld. De markt voor deze kaarten was nagenoeg ingestort, maar dankzij de lancering van de 'Pokémon Go' app halen sommige kaarten tegenwoordig recordopbrengsten'', aldus Borgman. Zo worden tijdens een speciale Pokemon trading card veiling bij Catawiki op dit moment diverse kaarten aangeboden die honderden euro's per stuk waard zijn. Topstuk van de veiling is een 16 jaar oude zogenaamde 'Charizard' kaart. Deze zeldzame kaart kan volgens de veilingmeesters van Catawiki zomaar 750 euro opbrengen.

De Pokemon games veiling is te bezoeken via www.catawiki.nl/pokemongames
De Pokemon trading card veiling te bezoeken via www.catawiki.nl/pokemontradingcards

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van de wereld. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 80 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234