Bevolkingsonderzoek borstkanker start in De Baarsjes in Amsterdam

Bevolkingsonderzoek borstkanker start in De Baarsjes in Amsterdam

Maandag 15 augustus 2016 begint in De Baarsjes een nieuwe ronde van het bevolkingsonderzoek borstkanker. Dit onderzoek vindt vanaf nu plaats aan de Amstelboulevard 134-138 in Amsterdam. Het onderzoekscentrum ligt vlakbij station Amsterdam Amstel. Op de website van Bevolkingsonderzoek Midden-West staat een duidelijke routebeschrijving.

Vrouwen van 50 tot en met 75 jaar krijgen iedere 2 jaar een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. De gegevens van de vrouwen ontvangt Bevolkingsonderzoek Midden-West automatisch van de gemeente. In Amsterdam worden dit jaar vrouwen uitgenodigd woonachtig in de postcodegebieden 1016, 1052, 1053, 1054, 1056 en 1057. Ongeveer 7400 vrouwen ontvangen een uitnodiging van Bevolkingsonderzoek Midden-West.

Wat houdt het onderzoek in?
Het borstonderzoek wordt georganiseerd door Bevolkingsonderzoek Midden-West. Vrouwen krijgen het onderzoek gratis aangeboden. Het wordt uitgevoerd door speciaal hiervoor opgeleide radiodiagnostisch laboranten. Alle vrouwen krijgen binnen 14 dagen schriftelijk bericht van de uitslag van het onderzoek. Van elke 1.000 onderzochte vrouwen is bij ongeveer 25 vrouwen aanvullend onderzoek nodig in het ziekenhuis om vast te stellen of werkelijk sprake is van borstkanker. Bij ongeveer 7 op de 25 van de naar het ziekenhuis verwezen vrouwen wordt inderdaad borstkanker vastgesteld.

Betere genezingskansen
Ongeveer 1 op de 8 vrouwen in Nederland krijgt in haar leven borstkanker. Een goed georganiseerd bevolkingsonderzoek is een belangrijke manier om de sterfte aan borstkanker terug te dringen. Door het bevolkingsonderzoek overlijden er elk jaar ongeveer 775 vrouwen minder aan borstkanker. Door de ziekte met röntgenfoto's in een vroeg stadium op te sporen, wordt de kans op genezing aanzienlijk groter. Door deelname aan het onderzoek kan borstkanker niet worden voorkomen. Ook kunnen niet alle gevallen van borstkanker vroegtijdig worden opgespoord. Het is belangrijk om regelmatig deel te nemen, ook als bij het vorige onderzoek geen afwijkingen zijn gevonden.

Meer informatie
De routebeschrijving naar de Amstelboulevard in Amsterdam staat op www.bevolkingsonderzoekmidden-west.nl. Voor meer informatie kunt u bellen met de informatielijn van Bevolkingsonderzoek Midden-West op telefoonnummer 088 266 90 00, op werkdagen bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur.

Bevolkingsonderzoek Midden-West

plaats:
De Baarsjes Amsterdam
website:
http://www.bevolkingsonderzoekmidden-west.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234