Groeiend aantal aanvragen Amsterdamse kantoren na Brexit

Online kantoorruimte bemiddelaar Flexas.nl en kantoorcommunity WeWork zien sinds Brexit het aantal aanvragen vanuit internationale organisaties uit Engeland stijgen. Na Brexit is de interesse vanuit de UK met ruim 600% gestegen. Een drastische toename die onder andere door een vernieuwde focus op kantoren in de UK tot stand gekomen is.

Marcel de Groot, eigenaar van Flexas.nl over deze ontwikkeling: "Toen het definitieve nieuws naar buiten kwam dat de meerderheid van de Britten had gestemd vóór vertrek uit de Europese Unie hebben we wel serieus rekening gehouden met de gevolgen voor de Nederlandse kantorenmarkt, en dan met name in Amsterdam. Maar dat er zo een enorme stijging zou komen hadden we niet verwacht".

De online kantoorruimte bemiddelaar heeft sinds Brexit al diverse internationale bedrijven geholpen bij het vinden van een kantoor in Amsterdam. Veel van deze bedrijven heeft huisvesting gevonden bij WeWork in de Nederlandse hoofdstad. Dit internationale kantorenconcept ziet ook de interesse vanuit Engeland toenemen. WeWork is ideaal voor bedrijven uit Engeland, dit vanwege het internationale karakter van zowel het management als de huurders.

Grote kranten als de New York Times (James B. Stewart) voorspelden het weken geleden al. Amsterdam zou wel eens de meest begeerde locatie kunnen worden voor top bedrijven uit de UK. De verwachting is echter wel dat de grote bedrijven hier toch minimaal vijf tot tien jaar over zullen doen. Deze bedrijven hebben langlopende huurovereenkomsten en een aanzienlijke hoeveelheid werknemers die in de UK wonen. Een verhuizing van organisaties met duizenden werknemers heeft daarom grote impact en dient zorgvuldig te gebeuren.

Op dit moment zijn het vooral kleinere en meer flexibele organisaties zijn die snel na Brexit hun kans zien om te verkassen naar Amsterdam. Voor deze bedrijven is het veel eenvoudiger om "terug naar de EU" te verhuizen.

Over Flexas
Flexas.nl is de grootste online kantoorruimte bemiddelingswebsite van Nederland. Flexas.nl brengt potentiële huurders direct in contact met de verhuurder en/of eigenaar. Via Flexas.nl vinden dagelijks tientallen bedrijven een geschikte kantoorruimte. Met ruim 2.700 kantoren in Nederland heeft Flexas.nl voor elk bedrijf een geschikte kantooroplossing.

Over WeWork
WeWork is een community van ambitieuze ondernemers. Van eenpitters, startups en scale ups tot multinationals. WeWork voorziet de ondernemers in alle benodigde middelen om hun ambities te verwezenlijken; van fysieke werkplekken tot toegang tot een digitaal netwerk. Met meer dan 60.000 leden bouwt WeWork aan een co¬working community met als credo 'working is a way of life, not just a living'. WeWork heeft op dit moment 65 kantoorpanden verdeeld over de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Israël, Canada, Duitsland, Mexico en Nederland.

Flexas

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234