Icelandair biedt vluchtreserveringen via Facebook Messenger

REYKJAVIK, IJsland, August 5, 2016 /PRNewswire/ --Icelandair heeft vandaag aangekondigd dat zij hun passagiers de optie gaan bieden om hun volgende trans-Atlantische vlucht te boeken via Facebook Messenger.
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160804/395637 )

De nieuwe 'Stopover Bot' (bot voor tussenlandingen) van Facebook Messenger is het meest recente voorbeeld van de opkomende trend in conversatiehandel. De nieuwe bot, die 24/7 beschikbaar is, maakt het gemakkelijker dan ooit om een tussenlanding van Icelandair te boeken door het verkooppunt direct bij de klant te brengen, waardoor passagiers de vluchten direct in Facebook Messenger kunnen boeken.
De 'Stopover Bot' is tevens een doeltreffend instrument voor de klantendienst, waarmee, in combinatie met reserverings- en zoekfunctionaliteiten, veelgestelde vragen kunnen worden beantwoord met snelle en inhoudelijk rijke antwoorden, die tekst, foto's en zelfs video met elkaar combineren.
Guethmundur Óskarsson, Directeur van Marketing and Business Development bij Icelandair had dit commentaar: "We willen het ecosysteem van reizen constant voor de consumenten verbeteren, meteen vanaf het begin van hun reserveringservaring. Het feit dat Icelandair deze voorsprong heeft en vluchtreserveringen beschikbaar maakt via Facebook Messenger onderschrijft onze toewijding voor onze klanten. We weten welke platforms onze klanten gebruiken en willen nieuwe manieren integreren om in deze ruimte met hen te communiceren en waardevolle uitwisselingen met hen te hebben. Met deze gedachtegang hopen wij ons, niet alleen als luchtvaartmaatschappij maar ook als softwareonderneming, beter te positioneren. De lancering van de 'Stopover Bot' is een volgende stap in het kader van onze doelstelling om het voor klanten mogelijk te maken om overal en altijd een vlucht te boeken."
Icelandair heeft voor de ontwikkeling van deze eerste fase - de mogelijkheid om te boeken buiten de reserveringsmachine van hun website - samengewerkt Travelaer [http://www.travelaer.com ]. Het onderzoek demonstreert de populariteit van berichtgevingsgapps, alsmede het feit dat consumenteninzicht verder gaat dan sociale media. De tweede fase van het project, te weten aanvullende functionaliteit voor de verbetering van de gebruikerservaring, is momenteel in ontwikkeling.
Stuur om van start te gaan een bericht aan Icelandair via: facebook.com/Icelandair [http://www.facebook.com/Icelandair ] of m.me/Icelandair [http://m.me/Icelandair ].
Opmerkingen voor redacteuren:   
Icelandair.co.uk/messenger-bot [http://www.icelandair.com/flights/stopover ]
https://twitter.com/Icelandair
https://www.facebook.com/Icelandair
http://instagram.com/Icelandair
http://youtube.com/Icelandair
Icelandair  
Icelandair is de enige die deze unieke gelegenheid biedt voor een tussenlanding van Icelandair van maximaal zeven nachten zonder extra vluchtkosten.  Icelandair moedigt de klanten al vanaf de jaren 1960 aan om te profiteren van een tussenlanding met Icelandair en biedt deze dienst nu vanuit 26 Europese bestemmingen naar 16 Noord-Amerikaanse steden. Icelandair biedt vluchten tussen IJsland en de volgende bestemmingen:
Canada: Edmonton, Halifax, Montreal, Toronto en Vancouver
Europa: Reykjavik, Aberdeen, Amsterdam, Barcelona, Birmingham, Brussel, Frankfurt, Genève, Glasgow, Hamburg, Londen, Madrid, Manchester, Milaan, München, Parijs en Zürich
Scandinavië: Bergen, Billund, Göteborg, Helsinki, Kopenhagen, Oslo, Stavanger, Stockholm en Trondheim
VS: Anchorage, Boston, Chicago, Denver, Minneapolis-St. Paul, New York, Newark, Orlando, Portland, Seattle en Washington D.C


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20160804/395637


Icelandair


CONTACT: Teddy Page, teddy@thebrooklynbrothers.com, +44(0)20-7292-6200

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234