Van SOS kinderdorp naar de Olympische Spelen

Mavis Chirandu werd op eenjarige leeftijd gevonden op straat en groeide op in een kinderdorp in Zimbabwe

4 augustus - Amsterdam / Rio de Janeiro - Samen met haar voetbalteam 'The Mighty Warriors' zal de Zimbabwaanse Mavis Chirandu deelnemen aan de Olympische Spelen. De 21-jarige voetbalspeelster groeide op in een SOS kinderdorp in Zimbabwe. Chirandu was nog maar 1 jaar oud toen ze alleen en verwaarloosd langs de kant van de weg werd gevonden. Door een onbekende werd zij bij SOS kinderdorp Bindura binnengebracht. Hier groeide ze op onder de vleugels van een liefdevolle SOS moeder én ontdekte ze haar talent voor voetbal. Een ongekend bewijs van de veerkracht van kinderen en de kracht van liefde.

Over SOS Kinderdorpen
SOS Kinderdorpen zet zich al ruim 65 jaar in voor kinderen zonder ouders of een veilige thuis. De internationale kinderhulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, en als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp. Elk kind een familie, elk kind een toekomst. Kijk voor meer informatie op www.soskinderdorpen.nl.

SOS-Kinderdorpen

plaats:
Amsterdam / Rio de Janeiro
website:
http://www.soskinderdorpen.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234