Woningmarkten van onze Olympische kanshebbers in Rio

Aan : de financieel-economische redacties en vakpers

Van : Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs
in onroerende goederen NVM

Betreft : Woningmarkten van onze Olympische kanshebbers in Rio

Datum : Nieuwegein, 2 augustus 2016


Woningmarkten van onze Olympische kanshebbers
Ook tussen 'sportieve' gemeenten tweedeling zichtbaar
Nieuwegein, 1 augustus 2016 - Tussen 5 en 21 augustus vinden in Rio de Janeiro de Olympische Spelen plaats. Nederland is goed vertegenwoordigd en zal uitkomen in 21 van de 28 sporten. De verwachtingen zijn hoog en er wordt al flink gespeculeerd wie er met een medaille om de nek naar huis zal gaan.
De Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs in onroerende goederen NVM heeft een kleine selectie gemaakt van de Nederlandse kanshebbers en vervolgens de woningmarkten van de gemeenten waar zij geboren zijn inzichtelijk gemaakt.

De Olympische sporters die de NVM geselecteerd heeft, zijn: Ranomi Kromowidjojo (Winsum), Dafne Schippers (Utrecht), Dorian van Rijsselberghe (Texel), Tom Dumoulin (Maastricht) en Epke Zonderland (De Friese Meren). De woningmarkten van hun geboortegemeenten zijn in onderstaand overzicht bij elkaar gezet. Ter vergelijking is ook de landelijke situatie weergegeven.

Tweedeling op de woningmarkt ook hier zichtbaar
De woningmarkten van de kanshebbers in Rio laten een door de NVM eerder geschetst en herkenbaar beeld van tweedeling zien: krappe woningmarkten in de stedelijke gebieden, waar woningen snel verkocht worden tegenover woningmarkten in de landelijke gemeenten met meer keuze voor de koper en een langere verkooptijd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roeland Kimman, communicatie, media en woordvoering. Telefoon 030 6085 185, mobiel 06 - 55 205 205 E mail: kimman@nvm.nl

NVM

plaats:
Nieuwegein
website:
http://www.nvm.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234