Eerste webshop en magazine voor getinte vrouwen

Na Amerika en UK ook in Nederland speciale make-up voor donkere huid

Amsterdam, 2 augustus 2016 - De van oorsprong Jamaicaanse Karen Chapman zorgt met Shaydes.nl voor een primeur in Nederland. Dinsdag 2 augustus worden de eerste webshop en het eerste lifestyle magazine over speciale make-up voor getinte vrouwen gelanceerd.

In Nederland wonen ruim 330.000 vrouwen met een donkere huid. Wat in Amerika en de UK al heel gebruikelijk is, was er hier nog niet: een webshop met speciale make-upartikelen voor getinte vrouwen. ,,Dat is een gemis. Een donkere huid heeft een heel andere ondertoon, waardoor make-up vaak te rood of te geel uitvalt. Speciale make-up voor die doelgroep is maar zeer beperkt verkrijgbaar. Daarom ben ik deze webshop begonnen," aldus Chapman. Vooraankondiging op social media als Instagram leverden enthousiaste reacties op als 'het zal tijd worden'.

Buitenlandse online magazines met beautytips voor donkere vrouwen zijn er genoeg. Ook vrouwen in Nederland kunnen die in beperkte mate kopen. Een Nederlandstalig magazine voor die doelgroep was er nog niet, dus sprong Chapman ook in dat gat. ,,Het is een lifestyle magazine geworden met interviews en verhalen over fashion, events, beauty tips en tips over haar. Het eerste nummer heeft als thema 'African beauty'. Daarin interviewen we bijvoorbeeld Afrikaanse ontwerpers die in Nederland wonen," vertelt ze. ,,In de fashion en beauty industrie wordt minder aandacht besteed aan donkere vrouwen. Daar wil ik verandering in brengen. Daarom gaan wij in elke editie black owned businesses in de schijnwerpers zetten."

Het Shaydes Magazine verschijnt zes keer per jaar en is te koop op de website. Shaydes verkoopt onder meer producten van het in Amerika populaire Black Radiance Cosmetics. Chapman: ,,Het is onze missie om vrouwen te inspireren. Wij willen vrouwen helpen om zichzelf mooi(er) te maken en ook om uit te drukken wie ze zijn. De meeste van onze producten zijn gemaakt door donkere vrouwen voor donkere vrouwen."

Geplaatst in:

Shaydes

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.shaydes.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234