Exponentiële groei Fastned zet door

AMSTERDAM, July 28, 2016 /PRNewswire/ --

Bouwer Europees snellaadnetwerk maakt halfjaarcijfers bekend 

Highlights van het eerste half jaar:

1) 368% afzetgroei t.o.v. eerste helft van 2015
2) 256% omzetgroei t.o.v. eerste helft van 2015 (verschil tussen afzet- en omzetgroei is
grotendeels gevolg van introductie 1e maand gratis laden)
3) 7% maand-op-maand groei van aantal klanten gedurende de laatste 6 maanden
4) Succesvolle emissie van EUR 3,07 miljoen aan certificaten van aandelen via
effectenbeurs Nx'change
5) Deal met Nissan uitgebreid van 2 jaar naar 4 jaar gratis laden bij Fastned
6) Alle 50 stations voorzien van Tesla adapters
7) Samenwerking met de NS voor stedelijke locaties in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag
8) Koppeling van laadpassen van The New Motion, EV-Box en ANWB met de Fastned app
9) Uptime van de stations van 99,99%


Michiel Langezaal, CEO Fastned: "We kijken terug op een half jaar waarin de groei in omzet, volume en klanten exponentieel blijft toenemen. In de eerste helft van dit jaar zagen we een omzetstijging van 10% per maand, de afzet steeg gemiddeld met 11% per maand, en het aantal geregistreerde klanten groeide gemiddeld 7% per maand. Doordat er het afgelopen half jaar geen nieuwe stations werden toegevoegd, is deze groei volledig gedreven door meer klanten die vaker laden en meer stroom afnemen bij de bestaande stations. Fastned is aantrekkelijk voor elektrische rijders vanwege het dekkende netwerk (50 stations operationeel), zeer betrouwbare service (99,99% uptime per station) en transparante, aantrekkelijke prijzen. Daarnaast hebben we in onze app integratie gerealiseerd met laadpas aanbieders zoals The New Motion, EV-Box en de ANWB, waardoor laden bij Fastned nog gemakkelijker is geworden. Tot slot hebben we onze markt in maart feitelijk verdubbeld door het plaatsen van Tesla adapters op alle stations. Waar Tesla's voorheen met 11kW tot 22kW konden laden, kunnen ze nu bij Fastned laden met een snelheid van 50 kW. Hierdoor zien we het aantal Tesla's op de stations flink toenemen." 


Noot voor de redactie: 
Klik hier om het persbericht, bijbehorend beeldmateriaal en het halfjaarverslag 2016 te downloaden. 


Algemene informatie Fastned 
Fastned bouwt 's werelds eerste netwerk van snellaadstations voor alle elektrische auto's. De stations worden gebouwd op A-locaties langs de snelweg en in steden, waar elektrische auto's in gemiddeld 20 minuten kunnen opladen. Hiermee wil Fastned de elektrische rijder de vrijheid geven om straks door heel Europa te kunnen rijden. Momenteel zijn er in Nederland 51 snellaadstations operationeel. Daarnaast werkt Fastned aan uitbreiding van haar netwerk naar de rest van Europa. Fastned is genoteerd aan de Nxchange effectenbeurs. 

De realisatie van een netwerk van Europees snellaadstations door Fastned speelt in op de snelle ontwikkeling van elektrisch rijden. Fabrikanten zoals Tesla, Audi, Volvo, Aston Martin, BMW, Nissan, Mitsubishi, Porsche, Volkswagen, Mercedes, Ford, General Motors en Renault investeren miljarden in de ontwikkeling en productie van deze auto's. Het aantal elektrische auto's op de weg groeit steeds sneller en daarmee groeit de vraag naar kwalitatieve laadinfrastructuur. Fastned speelt in op deze ontwikkeling en bouwt nu aan de duurzame tankstations van morgen. Mede-oprichter Michiel Langezaal: "Wij zijn de Shell van de toekomst, alleen onze bronnen zijn zon en wind." 

www.fastned.nl.

Fastned

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234