Medialane start live entertainment onderneming Livelane

MediaLane Holding start per 1 september met een nieuwe tak onder de naam LiveLane. Naast MediaLane (ontwikkeling en productie van televisieprogramma's) en Onlane (multi channel network) wordt dit de derde divisie van het snel groeiende Amsterdamse mediabedrijf van Iris van den Ende.

LiveLane wil met het ontwikkelen van uiteenlopende concepten een volgende stap maken in het brengen van live-entertainment. Of het nu gaat om kleine en intieme belevenissen of grootse arena-producties, LiveLane ontwikkelt en produceert deze concepten van het eerste idee tot en met de daadwerkelijke realisatie van het event. Van innovatie voor bestaande events tot originele nieuwe eigen producties.

Iris van den Ende, oprichter van MediaLane: 'Ik heb deze nieuwe samenwerking met Patricia Khemili-Kok opgezocht omdat er binnen het huidige digitale landschap altijd behoefte blijft voor live-entertainment. Niet alleen vanwege de interactie met consument en kijker maar ook vanwege de interessante content die live-entertainment biedt. De drie verschillende bedrijfsactiviteiten zullen elkaar versterken middels talent, spin-offs en tv-registraties. Een van de eerste projecten van LiveLane is het succesvolle meezing-spektakel Holland Zingt Hazes, dat in maart 2017 zijn vijfde editie beleeft.'

De expertise en het netwerk van Directeur-Producent Patricia Khemili-Kok zorgt voor een ervaren en vertrouwde component binnen LiveLane. Patricia: 'Ik heb de afgelopen jaren voor diverse grote evenementen en gala's de productie mogen verzorgen. Ik zie het als een fantastische nieuwe kans om dat vanaf nu onder de vlag van MediaLane te mogen doen.'

MediaLane
MediaLane is een televisieproductiebedrijf dat in 2014 door Iris van den Ende werd opgericht en waarvan ook alle televisieactiviteiten van Paul de Leeuw onderdeel zijn. Het bedrijf ontwikkelt en produceert formats voor de publieke en commerciële omroepen in Nederland. De drie aandachtsgebieden zijn Groot Amusement, Reality en Drama. Bekende formats zijn De Kwis, Pauls Puber Kookshow, Musical Awards Gala, Herrie in Hotel Spaander en het vervolg Herrie op de Bosbaan. Vanaf het najaar zal ook MediaLane's achtdelige dramaserie Petticoat te zien zijn op NPO1 bij KRO NCRV. Petticoat is een coproductie met Kemna & Zonen. In april 2016 nam MediaLane het Multi Channel Network Mediakraft Nederland over, dat onder de naam Onlane werd voortgezet.

LiveLane
LiveLane zal komend najaar, in opdracht van RTL, het live event The Christmas Show produceren en de komende edities van Holland zingt Hazes in coproductie met Stage Entertainment Nederland in de Ziggo Dome. Sinds 2001 organiseerde Patricia Khemili-Kok met haar team concert- en arenaproducties als Musicals in Concert, Musicals in Ahoy, Musical Awards Gala en diverse kunstprojecten in theaters. Daarnaast stuurde zij het productieteam aan bij het zilveren regeringsjubileum van Koningin Beatrix en tal van nationale en internationale evenementen.

--Einde bericht--

Geplaatst in:

Voor nadere informatie:
MediaLane B.V.
Contactpersoon: Sabrina Postema
T: 020- 21 81 030
E: info@medialane.nl
Johannes Vermeerstraat 20, 1071 DR AMSTERDAM
www.medialane.nl


LiveLane B.V.
Contactpersoon: Patricia Khemili-Kok
E: patricia@livelane.nl
De Boelelaan 32, 1083 HJ AMSTERDAM
www.livelane.nl

MediaLane B.V.

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234