Tubesca-Comabi verkocht aan het Franse familiebedrijf Frénéhard & Michaux

WEILHEIM, Duitsland, July 27, 2016 /PRNewswire/ --De acquisitie is afgerond: Tubesca-Comabi, de marktleider in toegangstechnologie in Frankrijk wordt verkocht aan het Franse familiebedrijf Frénéhard & Michaux. De overdracht van de onderneming aan de koper is afhankelijk van goedkeuring door de Franse mededingingsautoriteiten, maar staat gepland voor september 2016. De nieuwe onderneming zal om en nabij 1.000 werknemers in dienst hebben en men verwacht inkomsten van 160 miljoen euro.
Tubesca-Comabi is in Frankrijk de marktleider in toegangstechnologie. De onderneming heeft de hoofdkantoren in Trévoux Cédex en produceert ladders, stellages en speciale installaties, die speciaal ontworpen zijn voor de bouwsector, de algemene industrie en dienstverleners in de luchtvaart. De DIY-sector wordt bediend door het merk Artub. Tubesca-Comabi heeft ongeveer 550 medewerkers in dienst en brengt rond 100 miljoen euro aan inkomsten voort. De filialen Skyworks in Nederland en Tendo in Spanje zijn bij de verkoop inbegrepen.
Frénéhard & Michaux is in 1889 opgericht. Deze traditionele, in Normandië gevestigde onderneming is ook een marktleider in Frankrijk en levert, als specialist in veiligheidsproducten voor daken, aan de bouwsector. De onderneming, die 450 werknemers telt verspreid over acht locaties, brengt inkomsten voort van circa 60 miljoen euro.
"Deze acquisitie stelt ons in staat om een complete reeks producten aan te bieden, waarmee de veiligheid van het werk op grote hoogtes gegarandeerd wordt. We kunnen aan elke professional in de bouwsector en de industrie een goed samengestelde portefeuille bieden, van toegangsproducten tot uitrusting voor werk op grote hoogtes, met handhaving van maximale veiligheid, want wij zijn de specialist voor alle producten op dit gebied", zei Jacques Frénéhard, voorzitter van de groep Frénéhard & Michaux.
De marktleider in toegangstechnologie en logistiekproducten ZARGES was eerder geassocieerd met Tubesca-Comabi, maar zal voortaan als onafhankelijk bedrijf opereren.
Zarges voorziet de internationale zakenwereld en industrie van aluminium producten voor toegangstechnologie, speciale installaties, oplossingen voor logistiek en vervoer en opslagsystemen voor de gezondheidszorgsector. De onderneming brengt inkomsten voort van circa 130 miljoen euro met om en nabij 760 werknemers.
Tom Kaiser, CEO van de groep ZargesTubesca, voegt eraan toe: "Wij zijn verheugd dat Tubesca-Comabi en het familiebedrijf Frénéhard & Michaux hun marktleiderschap verder kunnen uitbreiden in de toegangstechnologie en in de valbeveiliging met deze uitstekende reeks producten en diensten voor de bouwsector. Dat maakt deze transactie bijzonder positief, ook wat betreft de toekomstvooruitzichten voor de werknemers."

 
Contactpersoon: 
Tom Kaiser 
CEO ZargesTubesca Group 
Telefoon: +49(0)881-687-203 
http://www.zarges.com/en 


 Zarges GmbH

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234