Ticketmaster breidt mondiale aanwezigheid uit met overname van Tickethour

Bereik van Ticketmaster neemt toe door heel Europa en het Midden-OostenLONDON, 26 juli 2016 /PRNewswire/ -- Ticketmaster, een bedrijf van Live Nation Entertainment, Inc. , heeft vandaag de overname bekendgemaakt van de Tickethour Group, een provider van tickets voor sportevenementen. Met de jaarlijkse verwerking van meer dan 530 miljoen primaire tickets is Ticketmaster de wereldwijde leider in ticketverkoop. Door deze deal breidt de aanwezigheid van het bedrijf zich uit naar 25 landen in Europa en het Midden-Oosten.

Tickethour, dat zich specialiseert in technologie voor sportevenementen, distribueert momenteel meer dan 8,5 miljoen tickets per jaar voor meer dan 65 klanten. Tickethour is opgericht in 2006 en wordt geleid door Executive Chairman George Bolos en CEO Stefanos Kakarantzas. Het Tickethour-team zal actief blijven in Noorwegen, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Cyprus, Griekenland en België.

De overname is een uitbreiding van Ticketmaster's wereldwijde leiderschapspositie in de verkoop van sporttickets. Het bedrijf is al de officiële ticketprovider voor Premier League-clubs als Arsenal, Tottenham Hotspur en West Ham United, de Rugby Football Union maar ook Wimbledon, de Copa America, NFL, NBA en NHL. Daarnaast is Ticketmaster partner met honderden professionele en college- sportteams over de hele wereld. De overname van Tickethour brengt belangrijke klanten naar het portfolio van Ticketmaster, waaronder de voetbalclub Olympiakos en het culturele centrum Onassis in Griekenland, de Belgische Pro League en Proximus League, en andere grote voetbalteams zoals de Noorse club Viking.

"De combinatie van de talenten van Tickethour en Ticketmaster verzekert het voortdurende succes van Ticketmaster's sportbusiness en zal een springplank zijn voor het leveren van evenementen in nieuwe gebieden," aldus Mark Yovich, President van Ticketmaster International. "Door de samenwerking met teams, sportbonden, clubs en bestuursorganen kunnen we ons bereik gebruiken om miljoenen sportfans in aanraking te laten komen met hun favoriete evenementen."

"Het samengaan met de Ticketmaster- en Live Nation Entertainmentfamilie is onze grootste prestatie ooit. Wij kijken ernaar uit om samen te gaan werken en de sportindustrie zo een unieke combinatie te bieden van ongeëvenaarde technologie, service en ervaring en een toewijding om meer evenementen te leveren aan meer fans dan ooit tevoren," aldus Stefanos Kakarantzas, CEO van Tickethour.

Over Live Nation Entertainment: Live Nation Entertainment is het wereldwijd toonaangevende bedrijf voor live entertainment bestaande uit de volgende mondiale marktleiders: Ticketmaster, Live Nation Concerts, Live Nation Media & Sponsorship en Artist Nation Management. Kijk voor meer informatie op www.livenationentertainment.com [http://www.livenationentertainment.com/].

Over Ticketmaster: Ticketmaster is het wereldwijd toonaangevende bedrijf voor ticketverkoop en marketing. Het bedrijf werkt samen met meer dan 10.000 klanten uit meerdere soorten evenementcategorieën, en brengt consumenten over de hele wereld in aanraking met live entertainment. Ticketmaster.com [http://ticketmaster.com/] is de mondiale leider op het gebied van ticketverkoop voor evenementen en staat in de wereldwijde top 5 van websites voor e-commerce met meer dan 27 miljoen unieke bezoekers per maand. Er worden niet alleen tickets verkocht voor muziek-, sport-, theater- en kunstevenementen, maar ook voor familie- en speciale evenementen.

Onder de klanten van Ticketmaster bevinden zich enkele toonaangevende sportmerken, waaronder de NFL, NBA, AFL (Australian Football League), New York Yankees, Los Angeles Angels of Anaheim, de US Open, en Premier League-clubs zoals Arsenal, Tottenham Hotspur, West Ham United, en ook de Rugby Football Union en de Welsh Rugby Union.


Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160725/392818LOGO


Ticketmaster


CONTACT: Katie White, PR Manager, +44 (0) 20 7316 3475,katie.white@ticketmaster.co.uk


Web site: http://www.ticketmaster.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234