HudsonField rondt financiering groeivermogen af

Voormalig CEO van American Express Harvey Golub wordt benoemd tot voorzitter

NEW YORK en HOUSTON, 26 juli 2016 /PRNewswire/ -- HudsonField kondigde vandaag aan dat het groeikapitaal heeft verzameld van een consortium van private investeerders. Als onderdeel van de transactie heeft het consortium een belangrijke vermogensinvestering gedaan in HudsonField. Ook heeft het substantieel vermogenskapitaal gereserveerd om de initiatieven voor groei van het bedrijf te ondersteunen, en het heeft prominente nieuwe leden aan de Raad van Bestuur toegevoegd.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160722/392158LOGO [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160722/392158LOGO]

De vermogensinvestering vond plaats onder leiding van Harvey Golub, met significante investeringen van GF Investments en andere private investeerders. HudsonField zorgt voor midstream dienstverlening op het gebied van marketing en transport, investeringsbankieren en risicomanagement voor de Noord-Amerikaanse olie- en gasmarkten. Grote veranderingen in de wetgeving na de financiële crisis hebben het vermogen van bestaande tussenpersonen om het soort dienstverlening dat HudsonField haar klanten levert sterk in de weg gestaan.

"Ons vermogen om onze klanten te helpen bij het vergroten en beheren van hun bedrijf is nu veel sterker geworden door de steun van onze nieuwe investeringspartners", zei Ben Freeman, CEO en oprichter van HudsonField. "Wij hebben een uniek model ontwikkeld, waarmee we deelnemers aan de energiemarkt willen helpen hun bedrijf te laten groeien, omdat HudsonField een klantgericht platform is voor dienstverlening op het gebied van kapitaal, marketing, transport en risicomanagement."

Harvey Golub, voorzitter van Miller Buckfire & Co. LLC, directeur van Dynasty Financial Partners, die eerder voorzitter en CEO van American Express was, en voormalig directeur van de Hess Corporation, AIG, en de Dow Jones & Company, treedt toe bij HudsonField als voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij zei: "De regels in de markt voor financiële dienstverlening zijn veranderd. Ook is er door de huidige staat van de kapitaal- en energiemarkten een kans ontstaan voor HudsonField om haar klanten effectiever te bedienen. Er is een groeiende vraag naar de dienstverlening van HudsonField, en dit is het juiste team om te voldoen aan deze behoeften."

In de ervaren Raad van Bestuur zitten ook:-- Rodney Chase, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Tesoro en Hess
Corporations en voormalig CEO van BP Plc deputy Group en lid van de Raad
van Bestuur;
-- George Wasaff, voorzitter van de Raad van Bestuur van Tuscany Oilfield
Holdings, medeoprichter van AEI, en voormalig CEO van de
Latijns-Amerikaanse afdeling van Pride International en Transportadora
de Gas del Sur S.A.;
-- Sam Levinson, managing partner van GF Investments, directeur van
Stonegate Mortgage Corporation en Dynasty Financial Partners, LLC;
-- Ben Freeman, CEO van HudsonField, voormalig managing director en
wereldwijd hoofd van de handel in ruwe olie bij Goldman Sachs;
-- Scott Bormaster, president van HudsonField marketing en transport,
voormalig VP van zakelijke ontwikkeling olie voor Buckeye, en managing
director van oliemarketing voor Apache Corporation;
-- Seth Kammerman, CFO van HudsonField, voormalig managing director van
wereldwijde liquiditeitsproducten bij Goldman Sachs; en
-- Ari Pluchenik, senior portfolio manager bij GF Investments en directeur
van Oasis Systems.

HudsonField kondigde eerder een strategische relatie voor financiële kansen in de Noord-Amerikaanse olie- en gassector aan bij Private Credit Investors, het midmarket directe leningsplatform van AB (AllianceBernstein). De relatie van HudsonField met AB blijft groeien met de aanvulling van Peter Kraus, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van AB, als speciaal adviseur voor de Raad van Bestuur van HudsonField. "Wij kijken ernaar uit onze relatie met HudsonField verder uit te breiden, met name gezien hun expertise in het aanbieden van oplossingen op het gebied van marketing, hedging en financiering", zei Kraus.

Over HudsonField
HudsonField is een klantgericht bedrijf dat oplossing aanbiedt voor uitdagingen op het gebied van fysieke logistiek, financiering en management. De klanten van het bedrijf zijn olie- en gasproducenten, midstream-bedrijven, eindgebruikers van olie & gas, en bedrijven in de financiële dienstverlening. HudsonField bevindt zich in een unieke positie om problemen op te lossen in de steeds veranderende mozaïek van energiemarkten, regelgeving voor bankieren en grondstoffen, en geopolitiek. HudsonField werd opgericht in 2014 en wordt geleid door brancheveteranen uit de energiemarkt en financiële dienstverlening. Ga voor meer informatie over HudsonField naar de website: www.hudsonfield.com [http://www.hudsonfield.com/].

Over AB
AB is een toonaangevend, wereldwijd investeringsmanagementbedrijf dat hoogwaardig onderzoek en gediversifieerde investeringsdiensten aanbiedt aan institutionele investeerders, individuen en private vermogenscliënten in belangrijke wereldmarkten. Op 30 juni 2016 had AB Holding ongeveer 35,9% van de uitgegeven en uitstaande AB Units in bezit, en AXA, een van de grootste wereldwijde financiële dienstverleningsorganisaties, had een economisch belang van ongeveer 63,8% in AB. Ga voor meer informatie over AB naar de website: www.abglobal.com [http://www.abglobal.com/].

Contactpersoon media:
Roxanna Salas
713-970-2104
Roxanna.Salas@Edelman.com [mailto:Roxanna.Salas@Edelman.com]Photo: https://photos.prnewswire.com/prnh/20160722/392158LOGO


HudsonField


Web site: http://www.hudsonfield.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234