Rain International krijgt BSCG-certificatie voor haar topproduct

BSCG-keurmerk is de gouden standaard voor de certificering van voedingssupplementenSALT LAKE CITY, 26 juli 2016 /PRNewswire/ -- SOUL, Rain International's topproduct - een drinkbaar shot van koudgeperste zaden dat wordt geprezen om de hoge concentratie ontstekingsremmende en antioxiderende samenstelling - is gecertificeerd door het Gecertificeerde Drugsvrij®-programma (Certified Drug Free® program) van de Controle Groep voor Verboden Stoffen (Banned Substances Control Group (BSCG)). Dat werd vandaag bekendgemaakt door BSCG en Rain. Dit certificatieprogramma bevat ook een grondige toxicologische beoordeling en een ingrediëntenevaluatie, een kwaliteitscontrole van de bereidingswijze conform de voorschriften uit sectie 21 deel 11 van de Code of Federal Regulations (CFR) voor een Goede Productiepraktijk (Good Manufacturing Practices (GMP)) en steekproefsgewijs onderzoek voor gecertificeerde producten.

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160722/392275 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160722/392275]

"We zijn trots dat BSCG SOUL heeft gecertificeerd voor gebruik door consumenten en atleten," aldus Byron Belka, CEO van Rain International. "BSCG is de industriestandaard voor het testen en certificeren van supplementen en producenten van supplementen."

Het Gecertificeerde Drugsvrij®-programma van BSCG test op 272 middelen die verboden zijn in de sportwereld. Dit biedt veiligheid aan atleten en professionals in het hele spectrum van de WADA, NFL, MLB, NHL, NBA, WNBA, PGA, LPGA, MLS, ATP, WTA, FIFA, FINA, AFL, NRL, NASCAR, UFC, CrossFit, NCAA, het leger, wetshandhaving, en andere programmaʹs die medicijnen testen. BSCG is de enige leverancier van certificering voor 211 soorten voorgeschreven medicijnen, vrij verkrijgbare medicijnen en onrechtmatige medicijnen die niet zijn verboden in de sportwereld. BSCG verschaft consumenten zo extra bescherming tegen manieren van mogelijke besmetting.

"BSCG heeft de SOUL-monsters getest op een complete lijst van middelen die zijn verboden door veel professionele en collegiale sportorganisaties en andere programmaʹs die medicijnen testen en er zijn geen verboden componenten gedetecteerd," verklaart Oliver Catlin, President van BSCG, in Los Angeles. "Nu kan de verpakking van SOUL het BSCG Gecertificeerd Drugsvrij®-waarmerk dragen om de consument te laten zien dat Rain en haar producten meer dan voldoen aan de strenge eisen van de industrie." Alle producten met een BSCG-waarmerk en hun specifieke bemonstering kunnen online worden geraadpleegd in een regelmatig bijgewerkte database via http://www.bscg.org/certified-drug-free-supplements?rain-international [http://www.bscg.org/certified-drug-free-supplements?rain-international].

Ook al neemt het gebruik van voedingssupplementen toe, het merendeel van deze supplementen wordt niet getest door de Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA). Producten die niet zijn getest vormen een gevaar, en atleten worden verantwoordelijk gehouden voor de eventuele vondst van verboden stoffen, ongeacht hun herkomst. Geen enkel door BSCG Gecertificeerd Drugsvrij®-product is ooit niet door een drugtest heen gekomen.

"In de huidige tijd moeten we erg voorzichtig zijn met wat we ons lichaam toedienen," aldus Belka. "Een aanzienlijk aantal personen neemt regelmatig supplementen dus doen wij alles wat in onze macht ligt om te verzekeren dat onze producten 100% veilig en effectief zijn."

De Controle Groep voor Verboden Stoffen (Banned Substances Control Group (BSCG)) is een hoog aangeschreven keuringsinstantie voor voedingssupplementen die wordt ontwikkeld en geleid door de gerenommeerde antidopingpionier Don Catlin, M.D., en zijn zoon Oliver Catlin, een gerespecteerde leidinggevende in de branche.

Rain International, LLC ("Rain"), is de innovator en distributeur van zaad-gebaseerde wellness-producten. Rain verandert voeding door terug te gaan naar de basis van alle voeding: niet genetisch gemodificeerde zaden. Deze unieke bron van volledige voeding ligt aan de basis van ieder product dat Rain aanbiedt. Kijk voor meer informatie over Rain op https://rainintl.com/ [https://rainintl.com/].

Vragen van de media moeten worden gericht aan Daniel Scarpino, Hoofd Marketing van het bedrijf, via marketing@rainintl.com [mailto:marketing@rainintl.com] of telefoonnummer 801-724-6606.Photo: https://photos.prnewswire.com/prnh/20160722/392275


Rain International


Web site: https://rainintl.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234