Fawaka Nederland start duurzame ondernemersschool voor kinderen

Hoe is het om je eigen bedrijf te hebben? Deze zomervakantie gaan kinderen van 10 - 14 jaar uit drie Amsterdamse wijken op onderzoek uit om die vraag te beantwoorden. Door bezoekjes aan onder andere de Hortus Botanicus en Tony's Chocolonely en bijdragen van de ASN Bank en Humanity In Action Nederland leren kinderen in drie zomerscholen alles over duurzaamheid. Ook starten ze hun eigen fictieve bedrijf als bijvoorbeeld chocoladeproducent of duurzame kledingontwerper.

"Ondernemen leert kinderen allerlei waardevolle lessen en competenties. Het geeft hen meer zelfvertrouwen, creativiteit en ambitie en leert hen samenwerken en omgaan met tegenslagen," vertelt Fawaka Nederland oprichter Thiëmo Heilbron. "Duurzaamheid gaat over hoe je omgaat met mensen en de omgeving, hier in Nederland en daarbuiten. We willen de kinderen laten zien dat hun handelen impact heeft en dat ze bewuste keuzes kunnen maken. We willen een generatie van zelfstandige bewuste wereldburgers die niet alleen praten over problemen, maar ook er iets aan proberen te doen."

In de Choco Ondernemers onderzoeken kinderen aan de hand van een reep chocolade de productieketen, van de herkomst van cacao in West Afrika tot aan de reep die ze in de winkel kopen. In hun eigen fictieve bedrijf ontwikkelen ze een fairtrade chocolademerk en gaan ze op bezoek bij duurzaam chocoladebedrijf Tony's Chocolonely. Bij de Mode Ondernemers ontwerpen kinderen van afgedankte kleding hun eigen duurzame collectie, ondersteund door ASN Bank, die ze vervolgens ook echt zelf maken en presenteren op de catwalk.

Fawaka Ondernemersschool richt zich specifiek op kinderen die moeilijk toegang hebben tot dit soort programma's. Zo is bewust gekozen te focussen op de socio-economisch zwakkere wijken in Amsterdam. Aan de derde zomerschool, georganiseerd in samenwerking met mensenrechtenorganisatie Humanity in Action Nederland, doen ook kinderen met een vluchtelingenachtergrond mee.

Bij de zomerscholen krijgen de kinderen workshops van professionals over marketing en budgetteren, pitchen ze hun concept voor een bankier en ontwerpen ze hun eigen huisstijl met hulp van een grafisch vormgever. Ook leren ze alles over sociale en groene duurzaamheidskwesties uit de productieketen.

"De kinderen zijn leergierig en pakken het snel op. Het is mooi om te zien wat er ontstaat bij de programma's, tussen kinderen, vrijwilligers en mensen uit de wijk. We beginnen in september in samenwerking met scholen met een naschoolse variant. Eerst richten we ons op Amsterdam, hierna komt de rest van Nederland," besluit Heilbron.

Geplaatst in:

Voor meer informatie, een dagje meelopen, interviews en beeldmateriaal, neemt contact

op met Judith de Hont, 06 1549 3428 / judith@fawakanederland.nl

Fawaka Ondernemersschool

plaats:
Amsterdam

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234