Spijkerbroek Kate Moss, Mick Jagger en 100 andere celebrity's geveild

Wereldberoemde celebrity's doneren hun spijkerbroek voor het International Rescue Committee voor vluchtelingen

Vanaf vandaag laten 100 wereldberoemde filmsterren, artiesten en modellen hun spijkerbroek veilen via online veilinghuis Catawiki. De spijkerbroeken zijn onderdeel van het 'Jeans for Refugees' project. Een wereldwijde artistieke samenwerking gewijd aan het helpen van vluchtelingen over de hele wereld. Het project is het geesteskind van de iconische Amerikaanse kunstenaar Johny Dar. De door celebrity's gedoneerde spijkerbroeken worden door Johny Dar met de hand beschilderd tot een uniek kunstwerk. De volledige opbrengst van de veiling zal ten goede komen van het International Rescue Committee voor vluchtelingen wereldwijd. Onder andere Kate Moss, Mick Jagger, Ryan Gosling, Woody Allen, Emma Watson en de Nederlandse Lara Stone doneerden hun spijkerbroek.

Van spijkerbroek tot kunstwerk
100 celebrity's doken in hun kledingkast en doneerden een spijkerbroek voor dit goede doelen project. Veilingmeester Albert Goldenbeld, expert moderne kunst, van Catawiki over de veiling: ''Je biedt niet alleen mee op een door een beroemdheid gedragen spijkerbroek, het is ook nog eens een uniek object waar maar 1 exemplaar ter wereld van te vinden is. De door Johny met de hand beschilderde spijkerbroeken kunnen overigs nog steeds gedragen worden. Dit maakt de veiling extra bijzonder.''

100 beroemdheden, 100 dagen
Maar liefst 100 wereldberoemde filmsterren, artiesten en modellen doneerden een spijkerbroek. ''Van Mick Jagger, Ryan Gosling, Naomi Campbell en Ozzy Osbourne tot aan onze eigen Nederlandse Lara Stone. De lijst met beroemde namen is eindeloos'', aldus de veilingmeester van Catawiki. De veiling loopt 100 dagen en is vandaag gestart met 15 spijkerbroeken, elke week zullen daar spijkerbroeken aan toegevoegd worden. Deze week kan er o.a. geboden worden op de spijkerbroek van Sharon Stone, Pink, Emma Watson en Kate Moss. ''Welke beroemde spijkerbroeken volgende week aan de veiling toegevoegd worden kan ik nog niet zeggen. Johny werkt elke dag aan dit project, nog niet alle spijkerbroeken zijn dus beschilderd'', aldus Goldenbeld.

Goede doel
Het concept achter het 'Jeans for Refugees' project is om een boodschap te verspreiden door middel van kunst om zodoende een positief doel te bereiken. Sanjayan Srikanthan, Vice President Europe van het IRC: "De opgehaalde fondsen zullen het International Rescue Committee helpen om vluchtelingen over de hele wereld te helpen door middel van hervestiging en integratie in nieuwe gemeenschappen. We zijn initiatiefnemer Johny Dar ontzettend dankbaar en vereerd dat zoveel beroemdheden de handen ineen hebben geslagen.''
De veiling is inmiddels gestart en loopt nog 100 dagen. De veiling is te bekijken via: www.catawiki.nl/jeansforrefugees

OVER CATAWIKI
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis ter wereld. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 80 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

OVER Johny Dar
Johny Dar is een pionierend kunstenaar die een originele vorm van artistieke expressie beoefent door middel van schilderkunst, illustratie, mode, design, body art, multimedia en muziek. Gepassioneerd door het breken van grenzen en het realiseren van dromen maakt Johny Dar het onmogelijke waar. Meer informatie via www.johnydar.com. Volg Johny Dar ook op Twitter, Facebook en Instagram.

OVER het IRC
Het International Rescue Committee is een wereldwijde organisatie die hulp biedt bij humanitaire noodcrises. Het IRC helpt bij het herstel van de veiligheid, gezondheid, onderwijs en economisch welzijn van mensen die zijn verwoest door conflicten en rampen. In 1933 werd het IRC opgericht door een oproep van Albert Einstein. Inmiddels is het IRC actief in meer dan 40 verschillende landen en 29 Amerikaanse steden. Meer informatie over via www.rescue.org.

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234