Ondernemingsvraag voor productanalyse stimuleert een drievoudige groei bij Amplitude

Amplitude verzamelt $ 30 miljoen Serie C-financiering onder leiding van IVP; voegt Microsoft, Capital One, Autodesk, Twitter, PayPal, en Booking.com als klanten toe

SAN FRANCISCO, 10 augustus 2017 /PRNewswire/ -- Amplitude [http://amplitude.com/], het bedrijf voor productanalyse, kondigde vandaag aan dat het $ 30 miljoen in Serie C-financiering onder leiding van IVP heeft ingezameld. Bestaande beleggers Benchmark Capital en Battery Ventures namen ook aan deze ronde deel, waardoor de totale financiering tot op heden $ 59 miljoen bedraagt. Amplitude blijft zijn bedrijfsactiviteiten elk kwartaal met 30 procent uitgebreid en dient nu meer dan 5.000 bedrijven, waaronder Microsoft, Twitter en PayPal. Het bedrijf zal de financiering gebruiken om zijn activiteiten wereldwijd verder uit te breiden en nieuwe oplossingen te bouwen waarmee productteams geholpen kunnen worden om succesvol te zijn.

https://mma.prnewswire.com/media/543841/Amplitude_blue_logo_Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/543841/Amplitude_blue_logo_Logo.jpg]

"De toekomst voor het opbouwen van een zeer succesvolle onderneming is afhankelijk van het product," aldus Spenser Skates, CEO van Amplitude. "Hoewel de invloed en het belang van de productteams in grote ondernemingen de pan uitrijst en de productteams nu aansprakelijk gesteld worden voor bedrijfsstatistieken zoals de gebruikersgroei en omzet, worden ze beperkt door de oplossingen die gebouwd zijn voor marketingdoeleinden en de teams weten niet hoe de producten gebruikt worden en waardoor de omzet gestimuleerd wordt. Veel van deze bedrijven benaderen Amplitude omdat we de enige oplossing bieden die speciaal gebouwd is om tegemoet te komen aan hun behoeften."

Product-ervaring is nu van essentieel belang voor het concurrentievermogen, en bedrijven zijn in toenemende mate op zoek naar betere software waarmee ze geweldige producten kunnen bouwen, analyseren en in geld kunnen omzetten. Er bestaan op dit moment echter geen software-oplossingen die expliciet ontwikkeld zijn voor productteams en hierdoor worden ze gedwongen om de rapportagemiddelen voor marketing, business intelligence en omzet te gebruiken waardoor ze een onvolledige weergave van hun producten verkrijgen. Of ze moeten vertrouwen op analisten om hen te helpen bij het begrijpen van hun eigen kernmaatstaven.

Moderne productteams vereisen geavanceerde analyses van gedragsvraagstukken om een beter inzicht te krijgen in de drijfveren van hun eigen kernmaatstaven, zoals de beste trajecten in hun product voor het aandrijven van terugkerende waarde of welke vroegtijdige gebruikershandelingen het beste correleren met lange termijn retentie. Productteams bij bedrijven zoals Microsoft, Hubspot en Under Armour maken gebruik van Amplitude voor diens krachtige oplossing voor gedragsanalyse.

"Productteams hebben een essentiële bedrijfsfunctie, en toch bestaat er geen platform dat speciaal toegewijd is aan het motiveren van hun succes," aldus Somesh Dash, General Partner bij IVP, en toekomstig waarnemer van Amplitude's raad. "IVP belegt in Amplitude omdat we weten dat zij het potentieel hebben om de kritische bedrijfsresultaten voor productleiders te transformeren. We zien dezelfde mogelijkheden voor een paradigmaverschuiving in productanalyse zoals we dat zagen met Adobe Omniture voor het galvaniseren van marketinganalyse en het katalyseren van verkoopprocessen en analyse."

Amplitude heeft een ervaren uitvoerend team samengesteld voor het uitvoeren van deze enorme mogelijkheid. Het team bestaat onder andere uit Chief Financial Officer, Caitlin Haberberger, voorheen bij Flite; Chief Revenue Officer, Matt Althauser, voorheen bij Optimizely; Chief Development Officer, James Donelan, voorheen bij MuleSoft; en VP voor Marketing, Michelle Kim, voorheen bij Okta. Het is een geweldige jaar voor Amplitude geweest aangezien het bedrijf:


-- nieuwe ondernemingen als klant heeft verworven waaronder Microsoft,
Capital One, Hubspot, Booking.com, Twitter, Daily Motion, Yellow Pages,
en Autodesk.
-- het personeelsbestand in de afgelopen 12 maanden heeft verdubbeld naar
100 personen, en met plannen om dat in de komende 12 maanden nogmaals te
verdubbelen.
-- Tien Tzuo, oprichter en CEO van Zuora, Jyoti Bansal, oprichter en
voormalig CEO en voorzitter van AppDynamics, en Phil Fernandez, Venture
Partner bij Shasta Ventures en medeoprichter en voormalig CEO en
voorzitter van Marketo als beleggers heeft toegevoegd.
-- een kantoor in Amsterdam heeft geopend om tegemoet te komen aan de
toenemende vraag van productleiders wereldwijd.
-- meer dan twee biljoen gebruikershandelingen heeft geanalyseerd in meer
dan 20.000 toepassingen wereldwijd.
Citaten van klanten

"Door Amplitude hebben we enkele maanden lang technische investeringen kunnen besparen met betrekking tot het verkrijgen van een beter inzicht in het productgebruik door onze gebruikers. Dit platform vermindert de barrière voor gegevensanalyse aanzienlijk en heeft onze teams geholpen om deze inzichten te gebruiken zodat een beter product gebouwd kan worden."

- Gooi Chungheong, leidende engineeringsmanager, Microsoft

"Amplitude geeft ons team krachtige inzichten die helpen bij het aansturen van de ontwikkeling van videoproducten. We gebruiken het platform om ideeën te testen en te zien hoe ze presteren in het product, wat tot gevolg heeft dat een sterker video-aanbod samengesteld kan worden"

- Alex Khoshnevissan, manager bedrijfsontwikkeling, Twitter

"Door ons gebruik van Amplitude hebben we het gevoel dat we dichter bij onze klanten staan en een beter inzicht hebben in hun gebruikspatronen. We kunnen hulpmiddelen aanwenden voor de grootste mogelijkheden door de frictie van de gebruikerservaring te verwijderen. Je kunt je niet voorstellen hoe krachtig hun gedragscohorten zijn tot het moment dat je de functie in het hele platform gaat gebruiken."

- Dan Wolchonok, manager voor groei en analyse, Hubspot

Over Amplitude
Amplitude biedt productanalyse waardoor bedrijven beter in staat gesteld worden om betere producten te bouwen. Amplitude, opgericht in 2014 en ondersteund door IVP, Battery Ventures en Benchmark Capital, is de geprefereerde analyse-oplossing voor productgerichte bedrijven die een beter inzicht willen verkrijgen in het gedrag van hun gebruikers, alsmede een snellere verzending en betere bedrijfsresultaten. Klanten van Amplitude zijn onder meer Microsoft, PayPal, Hubspot, Autodesk, Booking.com en Twitter.

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/543841/Amplitude_blue_logo_Logo.jpg [https://mma.prnewswire.com/media/543841/Amplitude_blue_logo_Logo.jpg]

CONTACT: Lauren Holzer, amplitude@bateman-group.com

Web site: http://amplitude.com//

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234