Darling Ingredients Inc. maakt financiële cijfers tweede kwartaal 2017 bekend

Sterk wereldwijd voer-segment en Diamond Green Diesel-prestaties

Voortdurende agressieve schuldenvermindering

IRVING, Texas, 10 augustus 2017 /PRNewswire/ -- Darling Ingredients Inc. , een wereldwijde ontwikkelaar en producent van duurzame natuurlijke ingrediënten uit eetbare en oneetbare bio-voedingsstoffen, creëert een breed scala aan ingrediënten en op maat gemaakte speciale oplossingen voor klanten in de farmaceutische industrie, de industrieën voor voedingsmiddelen, dierenvoeding, voer, industriële producten, brandstof, bio-energie, en kunstmest. Het bedrijf kondigde vandaag de financiële cijfers aan voor het tweede kwartaal in 2017 dat eindigde op 1 juli 2017.

Overzicht tweede kwartaal 2017


-- Omzet van $ 896,3 miljoen, een stijging van 2,2%
-- Netto-inkomen van $ 9,1 miljoen, of $ 0,05 per GAAP verwaterd aandeel
-- Aangepaste EBITDA van $ 110,1 miljoen
-- Sterke balans met een schuldenvermindering van $ 45 miljoen
-- Standvastige wereldwijde volumes grondstoffen, een stijging van 1,4%
-- Gemengde wereldwijde prijsomgeving, sterk in vetten gecompenseerd door
zwakte in eiwitten
-- Diamond Green Diesel-vestiging leverde de verwachte prestaties en de
uitbreiding blijft zich verder ontwikkelen
Voor het tweede kwartaal van 2017 meldde de onderneming een netto-omzet van $ 896,3 miljoen, in vergelijking met de netto-omvat van $ 877,3 miljoen gedurende het tweede kwartaal van 2016. De netto-inkomen, toe te schrijven aan Darling voor de drie maanden eindigt op 1 juli 2017, waren $ 9,1 miljoen, of $ 0,05 per verwaterd aandeel, in vergelijking met het netto-inkomen van $ 32,0 miljoen, of $ 0,19 per verwaterd aandeel voor het tweede kwartaal van 2016. De daling van het netto-inkomen is voornamelijk het gevolg van een zwakte in onze segment voor voedselingrediënten, in het bijzonder het gelatinebedrijf, en de afwezigheid van het mengersbelastingkrediet, dat in het tweede kwartaal van 2016 was opgenomen maar voor 2017 nog niet is ingevoerd.

Nabeschouwing tweede kwartaal 2017

"We zijn blij met de prestaties van de meeste segmenten voor het tweede kwartaal gezien de gemengde wereldwijde prijsomgeving en de tegenwind in Zuid-Amerika," aldus Randall C. Stuewe, voorzitter en Chief Executive Officer van Darling Ingredients Inc. "Het voer-segment leverde zeer mooie prestaties terwijl de resultaten van het voedsel-segment teleurstellend waren als gevolg van margedruk door stijgende grondstofprijzen in ons wereldwijde gelatinebedrijf en de aanhoudende macro-economische problemen in Argentinië. Het brandstof-segment presteerde operationeel uitstekend te midden van de vastgelopen beslissing over het mengersbelastingkrediet. We blijven optimistisch dat het politieke klimaat rondom de biobrandstofindustrie ondersteuning blijft bieden aan de Norm voor duurzame brandstoffen (RFS2 - Renewable Fuel Standard) en dat het mengersbelastingkrediet opnieuw zal worden ingevoerd," merkte de heer Stuewe op.

"Bovendien heeft onze raad de verlenging van het eerder aangekondigde aankoopprogramma voor aandelen met een extra 24 maanden en maximaal $ 100 miljoen goedgekeurd. De uitvoering van het programma zal afhangen van de marktomstandigheden," voegde de heer Stuewe toe. "De terugkoop kan van tijd tot tijd op de open markt plaatsvinden tegen de heersende marktprijzen of door middel van onderhandelde transacties buiten de markt om. De terugkoop kan in de komende 24 maanden plaatsvinden, tenzij deze periode door de raad van bestuur wordt verlengd of verkort," concludeerde de heer Stuewe.

Operationele update per segment: tweede kwartaal 2017 in vergelijking met het tweede kwartaal 2016


-- Voeringrediënten - EBITDA $ 83,4 miljoen (gelijk); omzet $ 549,1
miljoen (een stijging van 1,1 procent); bruto marge $ 126,9 miljoen
(gelijk); verwerkte grondstoffen steeg met 2,2 procent.
-- Voedselingrediënten - EBITDA $ 29,2 miljoen (een stijging van 2,5
procent); omzet $ 279,8 miljoen (een stijging van 2,8 procent); bruto
marge $ 56,0 miljoen (een daling van 3,2 procent); verwerkte
grondstoffen steeg met 0,6 procent.
-- Brandstofingrediënten - EBITDA $ 9,8 miljoen (een daling van 29
procent); omzet $ 67,4 miljoen (een stijging van 8,2 procent); bruto
marge $ 12,7 miljoen (een daling van 18,42 procent); verwerkte
grondstoffen daalde met 3,5 procent.
-- Diamond Green Diesel Joint Venture - Solide prestaties met $ 0,61 EBITDA
per gallon zonder het mengersbelastingkrediet voor 2017 in vergelijking
met 2016. Capaciteitsuitbreiding verwacht in tweede kwartaal 2018.
Neem voor meer informatie contact op met:
Melissa A. Gaither, VP IR & Global Communications
E-mail: mgaither@darlingii.com [mailto:mgaither@darlingii.com]
Tel. : 972-717-0300

Web site: http://www.darlingii.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234