Reactie op nieuws over alcohol en kanker

Reactie van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds op berichtgeving over het wetenschappelijk artikel 'Alcohol consumption as a cause of cancer', vandaag verschenen in Journal Addiction.

"Deze nieuwe analyse van wereldwijd onderzoek bevestigt eerdere bevindingen van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. Uit onze wetenschappelijke rapporten blijkt dat er een sterk verband is tussen alcohol en een aantal vormen van kanker, waaronder borst- en darmkanker.

Er is sterk wetenschappelijk bewijs dat het risico op kanker toeneemt naarmate mensen meer alcohol drinken, en dat alcoholconsumptie een directe oorzaak kan zijn van kanker.

De aanbeveling van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ter preventie van kanker is om geen alcohol te drinken.

Er is echter nog veel te bereiken op het gebied van publieksvoorlichting. Uit een recente peiling blijkt dat slechts 21 procent van Nederlanders weet dat geen of gematigd alcohol drinken belangrijk is voor het verkleinen van de kans op kanker."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Germund Daal, Hoofd Communicatie en Gezondheidsvoorlichting, 020-344 9592, g.daal@wkof.nl

Voor meer informatie over het advies van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds over alcohol, kijk op: http://www.wkof.nl/nl/kanker-voorkomen/verklein-de-kans-op-kanker/alcohol-en-kanker

Wereld Kanker Onderzoek Fonds

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.wcrf.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234