Europarlementariërs bezoeken EIT Digital in Silicon Valley

Eindhoven / Silicon Valley, 22 juli 2016 - Een delegatie van 14 Europarlementariërs bezocht gisteren einde dag de Silicon Valley vestiging van EIT Digital om bijgepraat te worden over de laatste ontwikkelingen en kansen op het gebied van ICT, digitalisering en onderzoek. Hoofd van de delegatie was Lambert van Nistelrooij (Lid Europees Parlement voor CDA).

Het gezelschap bestond uit leden van het EIF (European Internet Forum) en EU40, het netwerk van jonge Europarlementariërs. Van Nistelrooij was de initiatiefnemer van deze studiereis, dat als thema: 'ICT Innovation & Entrepreneurship: The Road to the Valley' had. In het kader van deze reis worden er meerdere bezoeken afgelegd.

Lambert van Nistelrooij: "Deze Silicon Valley tour is zeer leerzaam en geeft veel ideeën en richting over hoe we het ondernemers- en innovatiepotentieel in Europa beter kunnen benutten en stimuleren. Het team van EIT Digital liet zien hoe belangrijk het is om een pan-Europese organisatie te hebben, die de verbinding legt tussen de Europese en Amerikaanse markten. Zo maken ze de toegang tot de Europese markt voor Amerikaanse investeerders makkelijker en zorgen ze ervoor dat Europese digitale innovatie en talent beter zichtbaar zijn voor de internationale markten. Zeer inspirerend om de impact van hun manier van werken te horen."

EIT Digital Silicon Valley directeur Marko Turpeinen legt uit: "We helpen Europese organisaties die toegang willen tot de Amerikaanse markt. We promoten ook hun innovaties. Andersom helpen we Amerikaanse organisaties in contact te komen met Europese partners. De nadruk ligt daarbij met name op de technische universiteiten en onderzoekscentra. We lanceerden daarom onze Silicon Valley hub in 2014 om deze stroom van ideeën, talenten, studenten, onderzoekers, ondernemers, technologie, start-ups en investeringen tussen Europa en de Verenigde Staten te helpen en te stimuleren. We waren dan ook verheugd om deze delegatie Europarlementariërs hier te verwelkomen en hen inzicht te geven in onze benadering en de Amerikaanse digitale markt. Onze aanpak resulteert in het opbouwen van succesvolle relaties en tastbare bedrijfsresultaten voor de desbetreffende ondernemingen."

Over EIT Digital
EIT Digital is een vooraanstaande educatieve en ondernemingsgerichte organisatie op gebied van digitale innovatie, die de digitale transformatie van Europa stimuleert.
EIT Digital zorgt voor baanbrekende digitale innovaties op de markt en voedt ondernemend talent ten behoeve van economische groei en betere kwaliteit van leven in Europa. Dit is mogelijk dankzij een pan-Europese samenwerking van meer dan 130 Europese organisaties, MKB's, start-ups, universiteiten en onderzoeksinstituten die behoren tot de absolute top.

EIT Digital is als 'Knowledge and Innovation Community' van het European Institute of Innovation and Technology, gericht op ondernemerschap en loopt voorop in het integreren van onderwijs, onderzoek en zakendoen door studenten, onderzoekers, engineers, business developers en ondernemers. Dit vindt plaats binnen ons pan-Europese netwerk vanuit vestigingen in Berlijn, Eindhoven, Helsinki, Londen, Parijs, Stockholm, Trento, Boedapest en Madrid.

EIT Digital investeert in het versneld naar de markt brengen van op onderzoek gebaseerde digitale technologieën binnen de volgende strategische en maatschappelijke gebieden in Europa: Digital Industry, Digital Cities, Digital Wellbeing en Digital Infrastructure.

EIT Digital is een kweekvijver van digitaal en ondernemend talent in de technologiesector, gericht op innovatie door middel van een educatieve strategie die bestaat uit een Master School, Doctoral School en Professional School.
Het creëren van waarde in combinatie met de gedachtegang van investeerders zorgt ervoor dat EIT Digital zich ontwikkelt tot een duurzame organisatie met inkomsten uit verschillende bronnen.

EIT Digital heeft in Nederland samenwerkingsverbanden met: TU Delft, Universiteit Twente, TU Eindhoven, Philips, TNO, NXP, TomTom, High Tech NL, iMinds, Océ, Thales, Bosch Security Systems, CWI, Holst Centre en Universiteit Utrecht.

Meer informatie over EIT Digital is te vinden op www.eitdigital.eu

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com / Europarlementariërs bezoeken EIT Digital in Silicon Valley) en zichtbaar op www.perssupport.nl

Geplaatst in:

EIT Digital

plaats:
Eindhoven / Silicon Valley
website:
http://www.eitdigital.eu/

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234