Nederlandse belegger doet mee in de Pokémon-hype

Twee weken na de lancering van Pokémon Go is het spel nog steeds erg populair. De populariteit van de app is ook af te lezen aan de koersontwikkeling van het aandeel Nintendo.

Nintendo is grootaandeelhouder in Pokémon en is deels eigenaar van Niantic, de ontwikkelaar van de app. De koers van het aandeel Nintendo is sinds de lancering verdubbeld. Bij online broker LYNX merkt men dat ook de Nederlandse beleggers willen profiteren van de hype rondom Pokémon.

Youri Sleutel, beleggingsspecialist bij LYNX, geeft aan dat er interesse is vanuit de markt: "Sinds de lancering van Pokémon Go krijgen wij dagelijks vragen of het mogelijk is om aandelen Nintendo te kopen. Dat kan uiteraard. Veel bestaande klanten hebben Nintendo aan de portefeuille toegevoegd." Het aantal klanten bij LYNX met Nintendo in de portefeuille is van enkele tientallen naar enkele honderden gegaan, resulterend in een stijging van bijna 900% vergeleken met begin deze maand.

Wees voorzichtig

Toch waarschuwt Sleutel dat beleggers vooral voorzichtig moeten zijn. "Een aandeel dat binnen enkele dagen met 100% stijgt, kan net zo hard weer dalen. Het is een zeer speculatieve belegging en ik zou deze aankoop dan ook niet zomaar aanraden." Het is nog onduidelijk hoeveel Nintendo zelf verdient aan Pokémon Go. Op 27 juli komt Nintendo met kwartaalcijfers, wellicht kan de invloed van het nieuwe spel op de winst van Nintendo dan beter worden ingeschat.

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Youri Sleutel via Y.Sleutel@lynx.nl.

Lynx

plaats:
Amsterdam
website:
http://www.lynx.nl/

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234