NVM handhaaft eigen regels streng met boetes en royement

Voorzitter Jaarsma: 'Opdrachtgever moet 100% kunnen vertrouwen op NVM-kantoor'

NVM handhaaft eigen regels streng met boetes en royement
Nieuwegein, 21 juli 2016 - De Nederlandse Vereniging van Makelaars en Taxateurs (NVM) heeft in 2014 en 2015 in totaal 11 kantoren geroyeerd wegens het niet naleven van de regels. Ook werden tientallen boetes aan NVM-kantoren en -makelaars opgelegd, onder meer vanwege het niet volgen van de verplichte educatieprogramma's voor NVM-makelaars.

De NVM hanteert strikte regels voor NVM-kantoren en haar aangesloten makelaars en taxateurs, onder meer op het gebied van integriteit en kwaliteit. Een commissie Lidmaatschapszaken ziet toe op de naleving van de regels. Afgelopen jaar leidde dat 6 keer tot een royement van een kantoor en tot 49 opgelegde boetes. Daarbij ging het voornamelijk om verzuim bij de verplichte educatiecursussen voor NVM-makelaars en taxateurs; zij moeten de studiepunten alsnog behalen. Andere boetes werden onder meer opgelegd vanwege samenwerking met een niet-NVM-makelaarskantoor of het niet tijdig aanmelden van een makelaarsonderneming. De boetes variëren van 500 tot maximaal 15.000 euro.

2014 vergelijkbaar met 2015
Het aantal disciplinaire maatregelen bij de NVM was in 2014 vergelijkbaar met vorig jaar. Toen nam de commissie Lidmaatschapszaken 88 zaken in behandeling. Dat leidde in 2014 dat 5 keer tot een royement van een kantoor. Daarbij ging het in 1 geval om een faillissement. In een ander geval bleek de betreffende makelaar nog een taxatiekantoor te hebben buiten de NVM om. Dat is niet toegestaan. In 3 gevallen was op het betreffende kantoor geen NVM-makelaar aanwezig.

Goede naam hoog houden
Ger Jaarsma, voorzitter NVM: "Als NVM hebben wij onze goede naam hoog te houden. Daarom hanteren wij strikte regels en zien streng toe op de naleving daarvan. De opdrachtgever moet 100% op een NVM-kantoor kunnen vertrouwen. Opdrachtgevers en belanghebbenden weten ook hun weg naar de tuchtrechter van de NVM te vinden. Ook dit houdt de NVM-leden scherp en verhoogt de kwaliteit van de dienstverlening."

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roeland Kimman, communicatie, media en woordvoering. Telefoon 030 6085 185, mobiel 06 - 55 205 205 E mail: kimman@nvm.nl

NVM

plaats:
Nieuwegein
website:
http://www.nvm.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234