Verwater reactie op media speculaties

Hoogvliet, 20 juli 2016 - Verwater, de wereldwijde dienstverlener in industriële en petrochemische installaties, bevestigt dat het in vergevorderde gesprekken is met mid-market private equity fonds Bregal Freshstream ("Freshstream") met betrekking tot een investering in Verwater.

Indien deze gesprekken resulteren in een overeenkomst, is het voorzien dat Freshstream zal toetreden als aandeelhouder in Verwater en Verwater Industrial Services. Onafhankelijke investeringsmaatschappij Infestos, de huidige meerderheidsaandeelhouder welke in 2014 in Verwater heeft geïnvesteerd, zal een aanzienlijk aandeel in Verwater behouden en een rol blijven spelen in de verdere operationele ontwikkeling van de Groep. Alle huidige minderheidsaandeelhouders zullen ook investeerders blijven in de onderneming.

Een investering in Verwater zou de volgende stap in de verdere groei van de onderneming markeren, nadat Infestos samen met de operationele board en het management team in de afgelopen twee jaar een succesvolle turnaround heeft doorgevoerd, waardoor de onderneming weer stabiel is en een solide platform voor verdere groei biedt.

Filip De Wilde, CEO van Verwater, zei: "De Groep heeft een sterke operationele en financiële turnaround gerealiseerd in de afgelopen twee jaar en deze mogelijke investering zou ons in staat stellen om voort te bouwen op het momentum dat we hebben gegenereerd en de Groep voor verdere groei te positioneren."

Over Verwater en Verwater Industrial Services
Als marktleider in onderhoudsactiviteiten aan opslagtanks bedient Verwater grote opdrachtgevers in de Olie en Gas, (petro)chemie en procesindustrie. Verwater is gespecialiseerd in mechanisch onderhoud, piping, civiele werken, vijzelen van opslagtanks en straal- en coatingwerkzaamheden. Verwater Industrial Services biedt technische totaaloplossingen voor de industriemarkt, en is gespecialiseerd in Electro & Instrumentatie (E&I), Engineering & Automatisering (E&A), mechanische werkzaamheden, panelenbouw en de revisie van kleppen en veiligheden.

Over Freshstream
Bregal Freshstream is een private equity fonds dat zich concentreert op investeringen in het middensegment van de markt. Het richt zich op groeiende ondernemingen in verschillende sectoren, voornamelijk in de Benelux en het Verenigd Koninkrijk. Freshstream streeft ernaar een meerderheidsbelang in ondernemingen te verwerven, met daarnaast mogelijkheid om een minderheidsbelang te nemen en met de flexibiliteit om te investeren over het volledige kapitaal. Samenwerking met eigenaren en management teams staat centraal in de strategie van Bregal Freshstream met als doel groei van de portfolio bedrijven te bewerkstelligen.

Over Infestos
Infestos is een onafhankelijke investeringsmaatschappij, onder andere gericht op het duurzaam investeren van kapitaal in participaties. Het team bestaat uit ervaren professionals die een breed scala aan financiële, commerciële en juridische kennis en achtergrond met zich mee brengen. Infestos gelooft in waarde creatie door gezamenlijk ondernemerschap.

Geplaatst in:

Verwater

plaats:
Hoogvliet

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234