Bewoners en vluchtelingen bouwen aan vrede

Wie van 22 t/m 24 juli Veghel bezoekt, treedt een wereld vol art en food binnen. Een wereld die bij vele fijnproevers bekend staat als Fabriek Magnifique. Het festival dat midden in de maatschappij staat en - naast food en art - vrede hoog op de agenda heeft staan. Zo realiseert Fabriek Magnifique samen met Marianne van Heeswijk een groot MagnifiekTapijt voor Vrede. Een coproductie van vluchtelingen en bewoners van Meierijstad. Of - zoals het festival omschrijft in eigen jargon - een verfrissende mix van couscous en appelmoes.

Vluchtelingen & bewoners
Het MagnifiekTapijt voor Vrede wordt een gigantisch tapijt dat vluchtelingen en bewoners samen creëren onder leiding van beeldend kunstenares Marianne. Het resultaat belooft spectaculair te worden, maar het doel is vooral om mensen met elkaar in contact te brengen, samen te laten werken en wederzijds begrip te kweken. Het symbolische kunstwerk vormt zo een tegengeluid voor de vaak negatieve berichtgeving over vluchtelingen in de media.

Gezamenlijk verzamelen
Het tapijt wordt gecreëerd op de Markt in Veghel. Voorafgaand aan Fabriek Magnifique zijn de bouwstenen voor het tapijt al verzameld door bewoners, scholen, instellingen en bedrijven. Het resultaat is een berg van doppen, deksels, oude cd's en elpees.

Maatschappelijke thema's
Het Tapijt Voor Vrede is een van de vele culturele projecten tijdens het gratis toegankelijke Fabriek Magnifique. Ook andere maatschappelijke en food gerelateerde thema's passeren de revue, zoals verspilling, duurzaamheid, diversiteit en lokale teelt. Samen met dans, muziek, literatuur, film, beeldende kunst en design zijn het de verrassende ingrediënten van het Veghelse art- en foodfestival. Komt dat zien. En proeven!

Geplaatst in:

Fabriek Magnifique

plaats:
Veghel

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234