Wild Geese Irish Whiskey wint belangrijk Australisch handelsmerk-proces

Unanieme uitspraak van vijf rechters van het Federale Hof in Australië ten gunste van The Wild Geese Irish Whiskey, en kent The Wild Geese volledige schadeloosstelling toe.

De uitspraak stelt The Wild Geese Irish Whiskey in staat om de Australische markt opnieuw te betreden.DUBLIN, 18 juli, 2016 /PRNewswire/ -- De unanieme uitspraak van het Federale Hof in Australië werd bij The Wild Geese Irish Whiskey met open armen ontvangen. De uitspraak stelt het onafhankelijke, wereldwijd verkochte Ierse whiskymerk in staat om de Australische markt te betreden. De uitspraak door de vijf rechters van het Federale Hof ten gunste van The Wild Geese Irish Whiskey komt er na het beroep van The Wild Geese Irish Whiskey in de zaak aangaande het oneigenlijke gebruik van handelsmerken door Wild Turkey.

Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160713/390110 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160713/390110] Foto - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160713/390111 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160713/390111]

Het beroep werd aanhangig gemaakt naar aanleiding van een laatste poging van Pernod Ricard, destijds eigenaar van Wild Turkey, om te voorkomen dat The Wild Geese Irish Whiskey de markt in de categorie Irish Whiskey zou betreden. De hele zaak betrof verschillende geografische markten en er werden in ruim 14 jaar tijd ruim 50 processen gevoerd. Eén en ander naar aanleiding van de weigering van The Wild Geese om tegemoet te komen aan de eis van Pernod Ricard, dat deze laatste het recht zou hebben om, daar waar de verkoop van The Wild Geese Irish Whiskey concurrentie zou betekenen voor Jameson, een veto uit te spreken.

Deze specifieke actie, door Pernod Ricard in 2002 in gang gezet en, na de verkoop van Wild Turkey voortgezet door Campari, had tot doel om het 'Wild Geese'-handelsmerk in Australië te beschermen, en het voor The Wild Geese Irish Whiskey vrijwel onmogelijk te maken om handel te drijven binnen de belangrijke Ierse whisky-markt.

In een poging om de grip van The Wild Geese Irish Whiskey te beperken, heeft Wild Turkey in 2007 het handelsmerk 'Wild Geese' van Wild Geese Wines in Australië overgenomen. Van deze laatste actie werd gesteld dat het gebruik door Wild Turkey van het handelsmerk 'Wild Geese' tussen 2007 en 2010 oneigenlijk was.

Het aangespannen beroep was zo krachtig dat de vijf rechters unaniem waren in hun oordeel ten gunste van The Wild Geese en deze laatste volledig schadeloosstellen.

In reactie op de uitspraak zei Ándre Levy, medeoprichter en president van The Wild Geese Irish Whiskey het volgende: "Dit is een belangrijke dag voor ons en voor de hele Ierse whisky-industrie. The Wild Geese Irish Whiskey heeft 14 jaar lang juridisch strijd geleverd met Pernod Ricard, er werden overal ter wereld ruim 50 verschillende zaken aangespannen die we allemaal met succes hebben verdedigd. En dat is inclusief de VS waar The Wild Geese wordt verkocht onder de naam The Wild Geese Soldiers & Heroes.

Met deze acties probeerde men om de toegang voor The Wild Geese Irish Whiskey en andere kleinere merken tot de markt te beperken. Ondanks de veronderstelde wedergeboorte van Ierse whisky wordt de industrie nog altijd gedomineerd door grote organisaties als Pernod Ricard(1).

We blijven vechten voor ons recht om een bijdrage te leveren aan de Irish Whiskey-categorie, waarvan we sinds 1999 deel uitmaken. Dientengevolge en om onze continue groei en succes te waarborgen, waren we gedwongen om Ierse whisky tegen hogere prijzen in te kopen bij derden die wel toegang hadden tot whisky die wij niet rechtstreeks van de grote producenten konden kopen.

De tactieken van grote bedrijven zijn er volledig op gericht om de concurrentie kapot te maken. Wij belichamen de geest van The Wild Geese, en deze naam is geen abstract begrip - daar zouden de grote bedrijven eens over na moeten denken."

Voetnoten:

______________(1)Jameson staat in het Financiële jaarverslag 2014/2015 van de Ierse distilleerderij Pernod Ricard vermeld als zijnde wereldwijd de nummer-1 Ierse whisky. http://www.irishdistillers.ie/media-centre/latest-news/irish-distillers-pernod-ricard-results-12-months-ending-30th-june-2015.html [http://www.irishdistillers.ie/media-centre/latest-news/irish-distillers-pernod-ricard-results-12-months-ending-30th-june-2015.html]

De inhoud is afkomstig uit het persbericht verspreid door Newswire.com. Kijk voor meer informatie op: http://www.newswire.com [http://www.newswire.com/]

Contactpersoon voor de pers:David Kinch +353 (0)1 907 9966David.Kinch@humebrophy.com [mailto:David.Kinch@humebrophy.com]Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160713/390111http://photos.prnewswire.com/prnh/20160713/390110


Wild Geese Irish Whiskey

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234