Carnival Corporation opent Arison Maritime Center in Almere

Grand opening van meest vooruitstrevende maritieme centrum in zijn soort ter wereld gevierd met ceremonie als eerbetoon aan oud-bestuursvoorzitter Micky Arison en zijn vader Ted, oprichter van het cruisebedrijf

Een investering van 75 miljoen euro in de meest geavanceerde simulatoren en trainingsfaciliteiten voor het jaarlijks opleiden van meer dan 6.500 scheepsofficieren en technische officieren van 10 wereldwijde cruiserederijen

Gelegen in Almere is het centrum de thuisbasis voor de meer dan tweemaal zo grote CSMART Academy waardoor de trainingscapaciteit verdubbelt en hiermee verder wordt gebouwd aan de sterke reputatie op het gebied van maritieme opleiding, professionele ontwikkeling en onderzoek


ALMERE, Nederland, 14 juli 2016 /PRNewswire/ -- Carnival Corporation & plc , de grootste reisorganisatie ter wereld, heeft vandaag het Arison Martime Center officieel geopend. Dit centrum van wereldklasse richt zich op het geven van veiligheidsopleidingen aan scheepsofficieren en technische officieren die verantwoordelijk zijn voor de navigatie en operatie van de grootste vloot van cruiseschepen in de wereld.

Logo - http://photos.prnewswire.com/prnh/20160714/389664 [http://photos.prnewswire.com/prnh/20160714/389664]

Het 75 miljoen euro kostende centrum in Almere werd geopend met een ceremonie die een eerbetoon was aan oud-bestuursvoorzitter Micky Arison en zijn vader Ted, oprichter van het cruisebedrijf. Dit in de aanwezigheid van het management van Carnival Corporation, bestuursleden en vertegenwoordigers van de overheid, de gemeente Almere en het bedrijfsleven.

Het middelpunt van de zeven hectare grote campus is het nieuwe en twee keer zo grote Center for Simulator Maritime Training Academy (CSMART). Dit is Carnival Corporation's wereldberoemde maritieme opleidings-, professionele ontwikkelings- en onderzoekscentrum dat in 2009 in Almere in gebruik werd genomen. Het centrum beschikt over brug- en machinekamersimulatoren die gebruik maken van de meest innovatieve technologieën en opleidingsmogelijkheden uit de maritieme industrie. Deze zijn gemodelleerd naar technologie en toepassingen uit de luchtvaart en andere industrieën.

"De opening van het nieuwe Arison Maritime Center en de uitbreiding van de CSMART Academy is een grote mijlpaal in onze bedrijfsgeschiedenis en een speciale dag voor ons allemaal bij Carnival Corporation, "aldus David Christie, Senior Vice President van Maritime Quality Assurance voor Carnival Corporation. "Veiligheid en comfort voor onze gasten zijn onze hoogste prioriteiten en het Arison Maritime Center onderstreept het grote belang dat wij hechten aan het zo veilig mogelijk laten varen van onze schepen. Onze scheepsofficieren en technische officieren zijn het hart en ziel van onze scheepsoperaties. Dit centrum brengt ons naar een nieuw niveau waarmee we onze officieren de meest uitgebreide en vooruitstrevende opleidingsmogelijkheden bieden."

Christie voegt daar nog aan toe: "Met 10 cruiserederijen die jaarlijks 11 miljoen passagiers naar meer dan 700 havens in de hele wereld varen, zijn we ontzettend trots op het feit dat we een hoogopgeleide en bekwame bemanning hebben die op onze bruggen en in de machinekamers opereren. Met de officiële ingebruikname van het nieuwe Arison Maritime Center en CSMART Academy handhaven we onze traditie in het continue opleiden op het gebied van veiligheid."

Met een grootte van 110.000 m(2 )is de milieuvriendelijke faciliteit meer dan dubbel zo groot als het huidige centrum. Carnival Corporation kan vanaf heden jaarlijkse training aan meer dan 6.500 officieren en ingenieurs van alle 10 cruiserederijen bieden. Het beschikt ook over een geavanceerd medisch centrum en een 11 verdiepingen tellend hotel met 176 kamers voor de Carnival Corporation cursisten.

Franc Weerwind, Burgemeester van Almere: "Graag feliciteer ik Carnival Corporation met hun spectaculaire nieuwe trainingscentrum en eigen hotelaccommodatie. Almere bewijst met de komst van dit internationale bedrijf dat het een fantastische vestigingslocatie is voor bedrijven die niet alleen belang hechten aan een uitstekende bereikbaarheid maar ook aan een inspirerende omgeving."

Eersteklas training op de CSMART Academy

De CSMART Academy beschikt over vier full-mission brugsimulatoren en vier full-mission machinekamersimulatoren. Allen ontworpen met een breed scala aan geprogrammeerde en gesimuleerde oefeningen die uitgebreide maritieme scenario's nabootsen. De nieuwe vijf verdiepingen hoge faciliteit heeft ook vierentwintig part-task machinekamersimulatoren, acht debriefing kamers en acht part-task brugsimulatoren. Deze zijn ontworpen om deelnemers 60 havens van over de hele wereld, waaronder Los Angeles, New York, Miami, Kopenhagen, Stockholm, Singapore en Glacier Bay, Alaska, visueel te laten ervaren.

De state-of-the-art technologie levert hoogwaardige maritieme opleidingen die levensechte scenario's en omstandigheden op zee schetsen inclusief scheepvaartverkeer, inmenging van vliegverkeer, weersomstandigheden en oceaandieren. Gemodelleerd naar de nieuw ontworpen brug van Holland America Line's ms Koningsdam, geven de full-mission brugsimulatoren van

C SMART een authentieke scheepservaring. Hierdoor bouwen de cursisten vaardigheden op in het navigeren met complexe besturings- en automatiseringssystemen.

Net als de brugsimulatoren, zijn de full-mission machinekamersimulatoren gebaseerd op werkelijke scheepsinrichting en systemen. Ze zijn geschaald naar de grootte van een diesel elektrische machinekamer bestaande uit zes dieselgeneratoren en twee voortstuwingsmotoren samen met ondersteunende en hulpapparatuur. De simulatoren geven cursisten de mogelijkheid hun weg te vinden in een machinekamer en zo een schip te bedienen en materiaal te repareren. Met levensechte geluiden en zelfs temperaturen die men voelt in een machinekamer van een cruiseschip.

De nieuwe faciliteit en het team van zeer ervaren CSMART Academy instructeurs heeft een niveau neergezet dat in lijn is met de industriestandaard voor veiligheid en maritieme opleiding. Deze houdt gelijke tred met de vooruitgang in de scheepsbouwtechnologie, het bevorderen van kritisch denken, problemen oplossen, besluitvorming en vertrouwen ontwikkelen.

De CSMART Academy heeft een voortrekkersrol gespeeld in het ontwikkelen en verfijnen van een functie- en teamgerichte brug en machinekamer management systeem op grote schaal. Deze benadering is gebaseerd op rollen in plaats van rangen, met officieren die als een gecoördineerd team werken, waarbij elke officier een rol voor specifieke functies krijgt toegewezen. Het moedigt teamleden van alle rangen aan om beslissingen in twijfel te trekken en zich hierover uit te spreken.

In lijn met de voortrekkersrol van het instituut zal het Arison Maritime Center de extra ruimte die nodig is voor de implementatie van het eerste 'Proficiency Training and Assessment' (PTA) programma binnen de branche faciliteren. De cursus van een week is gebaseerd op een speciaal ontwikkeld curriculum dat jaarlijks wordt vernieuwd en gebruikt wordt bij het evalueren van het functioneren van officieren.

Met zijn omvang, technologie, apparatuur en innovatieve trainingsaanpak zal de nieuwe faciliteit het meest vooruitstrevende maritieme centrum in zijn soort in de wereld zijn en hiermee continu de veiligheid van de gehele industrie verbeteren.

Eren van de Arison cruisefamilie

Het centrum eert de nalatenschap van de Arison's, de eerste cruisefamilie. Micky Arison is sinds 1990 voorzitter van de Raad van Bestuur van Carnival Corporation & plc. Hij begon zijn carrière bij Carnival Cruise Line in 1972 en is uiteindelijk benoemd tot voorzitter van Carnival Corporation door de Raad van Bestuur van het bedrijf. Een titel die hij vandaag de dag nog draagt. Micky Arison wordt beschouwd als een van de meest gerespecteerde leiders en deskundigen in de cruise-industrie en wordt geprezen om zijn centrale rol bij de opbouw van Carnival Corporation in 's werelds grootste cruise-bedrijf. Hij heeft daarnaast de populariteit in cruisen wereldwijd laten toenemen; van een nichemarkt naar een van de meest populaire vakantie-ervaringen.

Zijn overleden vader, Ted Arison, richtte in 1972 het bedrijf op met één schip met de overtuiging dat cruisen een van de beste manieren is om van een vakantie te genieten. Door 'The New York Times' wordt hij de 'godfather of the modern cruise industry' genoemd. Hij krijgt alle lof voor de opbouw van het cruiseproduct, waardoor voor elk type reiziger een cruisevakantie mogelijk is, van betaalbare tot exclusieve cruises. Vandaag de dag heeft het bedrijf 101 schepen, meer dan 120.000 medewerkers en verwelkomt jaarlijks 11 miljoen gasten. Ongeveer één op de twee reizigers maakt een cruise op een Carnival Corporation schip.

Investering in Nederland

De officiële grand opening vandaag bestond uit een ceremonie, rondleidingen en feestelijke bijeenkomst bijgewoond door het wereldwijde management van Carnival Corporation, de bestuursleden en overheidsvertegenwoordigers. Aanwezig waren Maarten Camps, secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken en Franc Weerwind, Burgemeester van Almere.

Carnival Corporation heeft in samenwerking met de Nederlandse vastgoedgroep AMVEST Vastgoed B.V. het zeven hectare stuk grond gekocht in Almere-Poort, het DUIN genaamd. Een nieuw gebied voor de zakelijke en particuliere gemeenschap. De CSMART Academy en het hotel zijn ontworpen door de Nederlandse architect Paul de Ruiter. Het Nederlandse bouwbedrijf Dura Vermeer heeft de CSMART Academy en hotel gebouwd. Het ontwerp en de constructie voldoen aan strenge milieu- en duurzaamheidsnormen, zodat het 'LEED Gold' certificaat wordt behaald. Het Arison Maritime Center past in de duinomgeving, zoals in het oorspronkelijke ontwikkelingsplan van AMVEST is opgesteld.

De bouw van het Arison Maritime Center omvat een directe investering van ongeveer 75 miljoen euro. Op jaarbasis genereert dit grote project een geschatte impact van 17,5 miljoen euro in de lokale en regionale gemeenschap.

Informatie over het Arison Maritime Center is te vinden op csmartalmere.com/NewCsmart [http://csmartalmere.com/NewCsmart.aspx] inclusief details over de CSMART simulatoren en trainingsfaciliteiten.


Over Carnival Corporation & plc

Carnival Corporation & plc is de grootste cruiseorganisatie ter wereld met een portfolio van tien cruiserederijen in Noord-Amerika, Europa, Australië en Azië en omvat: Carnival Cruise Line, Fathom, Holland America Line, Princess Cruises, Seabourn, AIDA Cruises, Costa Cruises, Cunard, P&O Cruises (Australia) en P&O Cruises (UK).

Gezamenlijk hebben de cruiserederijen 101 schepen in de vaart die meer dan 700 havens over de wereld aandoen en plaats bieden aan 225.000 gasten. Tussen 2016 en 2020 worden 15 nieuwe schepen geleverd. Carnival Corporation & plc exploiteert tevens Holland America Princess Alaska Tours, de toonaangevende reisorganisatie in Alaska en het Canadese Yukon. Op de beurs in New York en Londen gevestigd, Carnival Corporation & plc is het enige bedrijf dat zowel is opgenomen in S&P500 als FTSE 100 index.

Aanvullende informatie cruiserederijen: www.carnival.com [http://www.carnival.com/], www.fathom.org [http://www.fathom.org/], www.hollandamerica.com [http://www.hollandamerica.com/], www.princess.com [http://www.princess.com/], www.seabourn.com [http://www.seabourn.com/], www.aida.de [http://www.aida.de/], www.costacruise.com [http://www.costacruise.com/], www.cunard.com [http://www.cunard.com/], www.pocruises.com.au [http://www.pocruises.com.au/], en www.pocruises.com [http://www.pocruises.com/] .Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160714/389664


Carnival Corporation & plc


CONTACT: Noot voor de redactie (niet voor publicatie): Meer informatie viaAVIAREPS BV, Sietske Meusen: smeusen@aviareps.com


Web site: http://www.Carnivalcorp.com/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234