Den Bosch duurste hoofdstad voor autoverzekering

Amsterdam, 11-07-2016 - In Den Bosch betaalt men het meest voor een autoverzekering. Zo betaalt een autobezitter in Den Bosch een gemiddelde premie van 28,51 euro per maand. Dat blijkt uit een premieonderzoek van vergelijkingswebsite Autoverzekering.nl. In het noorden van het land is het daarentegen stukken goedkoper om een personenauto te verzekeren. Zo blijkt Groningen de voordeligste stad: voor gemiddeld 18,20 euro per maand is hier een personenauto verzekerd.

Voor zowel een WA, een WA beperkt casco en een WA volledig casco verzekering spant Den Bosch de kroon. Haarlem en Den Haag bezetten dit jaar de tweede en derde plaats in de top drie duurste hoofdsteden om een autoverzekering af te sluiten. Zo loopt het verschil tussen de duurste en goedkoopste stad om dezelfde auto te verzekeren op tot wel 120 euro per jaar. In 2015 heeft de vergelijkingswebsite eenzelfde onderzoek uitgevoerd. Toen kwam Utrecht nog naar voren als de duurste stad om een personenauto te verzekeren.

Methodiek en statistieken te vinden bij de bron: https://www.autoverzekering.nl/nieuws/den-bosch-duurste-hoofdstad-voor-je-autoverzekering/


De gemiddelde maandelijkse premie per hoofdstad:
Den Bosch 28,51 euro
Haarlem 28,21 euro
Den Haag 22,83 euro
Amsterdam 22,74 euro
Utrecht 22,38 euro
Maastricht 21,92 euro
Lelystad 20,13 euro
Arnhem 20,03 euro
Zwolle 19,05 euro
Middelburg 18,87 euro
Assen 18,79 euro
Leeuwarden 18,72 euro
Groningen 18,20 euro

Hoogste verkeersrisico in Noord-Brabant
Verzekeraars kijken bij de bepaling van de premies onder andere naar hoe risicovol de woonplaats is. In Noord-Brabant wordt het grootste aantal schadeclaims bij verzekeraars ingediend. Dat blijkt uit de Risicomonitor Verkeer 2015 van het Verbond van Verzekeraars. Het aantal schadeclaims in Noord-Brabant is met 33,9 claims per 1000 personen een uitschieter in vergelijking met het aantal schadeclaims in andere provincies.

Groningen komt het beste uit het onderzoek op het gebied van veiligheid en met het laagste gemiddelde premiebedrag. Ondanks een stijging van 2,5 procent ten opzichte van 2013 is Groningen met 20,3 schadeclaims per 1000 personen het veiligst om de weg op te gaan.

Ook veel diefstallen in Den Bosch
De hogere premie is naast het hoge verkeersrisico ook te verklaren door het diefstalrisico. In Nederland worden volgens cijfers van het CBS gemiddeld 0,7 auto's per 1000 personen gestolen. In Den Bosch is dit cijfer bijna het dubbele: 1,3 gestolen auto's per 1000 personen. Groningen scoort met 0,3 aanzienlijk lager dan het landelijke gemiddelde.

Ook staat Den Bosch hoog in de lijst van het aantal diefstallen uit en vanaf de auto. Denk hierbij aan diefstal van autoradio's of buitenspiegels. De Brabantse provinciehoofdstad scoort met 12,3 diefstallen per 1000 inwoners veel hoger dan het landelijke gemiddelde van 4,9 diefstallen per 1000 inwoners.

Utrecht niet meer het duurst
Hoewel Utrecht vorig jaar nog als duurste hoofdstad uit het onderzoek kwam, valt de stad dit jaar buiten de top 3. De verklaring hiervoor is dat Utrecht nu een minder hoog risicoprofiel heeft dan andere provinciehoofdsteden.

Over Autoverzekering.nl
Autoverzekering.nl heeft als doel om de consument te helpen bij het vinden van een autoverzekering met de best aansluitende dekking tegen de laagst mogelijke prijs. Door autoverzekeringen onafhankelijk te vergelijken op basis van prijs en kwaliteit kan de consument de keuze maken om over te stappen naar een autoverzekering die past bij de huidige situatie. Zo wil Autoverzekering.nl de markt transparanter en inzichtelijker maken voor de consument.

Geplaatst in:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cris Jutte, productmanager autoverzekeringen.
Contactgegevens: 0636077013, cris@overstappen.nl

Autoverzekering.nl

plaats:
Amsterdam

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234