Prijs van de Europese Burger 2016 voor VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland ontvangt op donderdag 14 juli de Prijs van de Europese Burger uit handen van Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA). Dit is een jaarlijkse prijs van het Europees Parlement voor maximaal 50 personen en organisaties die zich verdienstelijk hebben gemaakt op het vlak van Europese samenwerking of de verdediging van de waarden uit het EU-Handvest van de Grondrechten.

VluchtelingenWerk wordt geroemd om haar hulp aan politieke en oorlogsvluchtelingen en haar activiteiten om het Nederlandse publiek bewust te maken van het lot van vluchtelingen.

Tussen 15u00 en 16u00 zal Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik de prijs uitreiken aan directeur Dorine Manson van VluchtelingenWerk Nederland. Het was Annie Schreijer-Pierik die VluchtelingenWerk voor de prijs nomineerde.

De uitreiking van de Europese prijs vindt plaats in asielzoekerscentrum Azelo, Bornerbroeksestraat 103 in Borne. Voor dit centrum heeft Annie Schreijer zelf mede de basis gelegd in 1991, in haar eerste weken als raadslid voor de gemeente Ambt Delden. "We hebben toen al mogen ervaren hoe belangrijk VluchtelingenWerk is. Zeer terecht dat de organisatie met haar duizenden vrijwilligers nu deze prijs krijgt, als blijk van waardering."

Europees Parlement Den Haag

plaats:
Borne
website:
http://www.europeesparlement.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234