Oxfam Novib: overheid en politiek moeten belastingontwijking aanpakken

Den Haag, 7 juli. Ontwikkelingslanden lopen door belastingontwijking naar schatting jaarlijks 100 miljard euro aan belastinginkomsten mis. Esmé Berkhout, belastingexpert Oxfam Novib: 'De Nederlandse overheid faciliteert op grote schaal belastingontwijking. Dit berooft de Nederlandse schatkist én ontwikkelingslanden van miljarden euro's aan inkomsten. Dit moet stoppen'. Vanmiddag, op de dag van de traditionele Parlementaire Barbecue voor politici, overhandigde Oxfam Novib-ambassadeur Dolf Jansen onder het motto Leuker kunnen we het niet maken, wel eerlijker, deze oproep aan verschillende politici, van o.m, PvdA, D66 en SP. De stunt is onderdeel van de internationale Oxfam belastingcampagne die inmiddels wereldwijd door meer dan 280.000 mensen, waaronder tienduizenden Nederlanders, gesteund wordt.

De voortdurende internationale belastingwedloop tussen landen - waarin landen elkaar excessief beconcurreren met belastingvoordelen voor internationale bedrijven - vormt een grote bedreiging voor de strijd tegen extreme ongelijkheid en armoedebestrijding. Nederland speelt hierin een belangrijke rol. Daarom roept Oxfam Novib minister Dijsselbloem en staatssecretaris Wiebes op om een einde te maken aan het huidige oneerlijke Nederlandse belastingsysteem.

Zie bijgevoegde foto's van de stunt vanmiddag op het Plein in Den Haag. Contact Jules van Os, persvoorlichting Oxfam Novib, 0651573683

Onderschrift foto's : Vanuit belastingparadijs Nederland roepen Dolf Jansen en Oxfam Novib politici op belastingontwijking door multinationals aan te pakken.

Oxfam Novib

plaats:
Den Haag
website:
http://www.oxfamnovib.nl

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234