LOUIS XIII LE MATHUSALEM exclusief gelanceerd bij Harrods in september voor een periode van twee maanden

PARIJS, July 7, 2016 /PRNewswire/ --EEN PREMIERE WERELDWIJD, EEN EERBETOON AAN VAKMANSCHAP.  
'S WERELDS EERSTE KRISTALLEN DECANTEERKARAF VAN 6L VOOR COGNAC.  
De uitgave LOUIS XIII LE MATHUSALEM gaat een nieuw stukje geschiedenis schrijven voor LOUIS XIII, de tijdloze cognac die in 1874 is ontwikkeld. De eerste LOUIS XIII LE MATHUSALEM decanteerkaraffen, die zeldzame en verfijnde objecten voor verzamelaars vormen,  zullen vanaf november 2016 beschikbaar zijn, na een exclusieve introductie voor een periode van twee maanden vanaf september in het iconische warenhuis Harrods. Er zijn meer dan 20 gespecialiseerde vakmensen nodig om de karaffen, die vervaardigd worden door de legendarische kristalfabrikant Baccarat, te produceren.
(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20150115/169603 )

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160706/386713 )

(Photo: http://photos.prnewswire.com/prnh/20160706/386714 )

"LOUIS XIII LE MATHUSALEM is daadwerkelijk het resultaat van genialiteit en kunstenaarswerk, een waar eerbetoon aan vakmanschap en tijd.. Harrods in London, een vermaarde institutie met een geschiedenis die zo ver teruggaat als Louis XIII, is de ideale omgeving om deze monumentale uitgave te lanceren," zei Ludovic du Plessis, Executive Director bij LOUIS XIII Global.
EERSTE UITGAVE EXCLUSIEF  
Er zullen een beperkt aantal exemplaren van LOUIS XIII LE MATHUSALEM worden gemaakt, die elk individueel genummerd zullen worden voor de eeuwigheid.
LOUIS XIII LE MATHUSALEM zal als exclusiviteit bij Harrods, Londen, in september en oktober 2016 verkrijgbaar zijn.
"Harrods is bijzonder trots dat zij in de gelegenheid worden gesteld om deze unieke editie van een wereldwijd erkend merk zoals LOUIS XIII aan te bieden. Het is zeker een weerspiegeling van onze wederzijdse beslissing om  de meest geraffineerde en gewilde producten op de markt van de gedistilleerde dranken aan de klanten van Harrods te presenteren," voegt Nick Fleming, Spirits Buyer bij Harrods eraan toe.
EEN EEUW IN EEN METHUSALEM  
"Zo oud als Methusalem," volgens het gezegde. De legende zegt dat Methusalem de oudste man was die ooit geleefd heeft, wat voor LOUIS XIII bijzonder passend is voor deze uitgave. Dit is de allereerste keer dat er voor een cognac een Methusalem-uitgave van kristal wordt geproduceerd: elk van deze decanteerkaraffen wordt door de vakmensen van La Maison Baccarat geblazen volgens een beroepsexpertise die van generatie tot generatie wordt doorgegeven. Een pronkstuk van kristalvakmanschap voor een monumentale cognac, de alchemie van tot 1200 eaux-de-vie, waarvan de jongste minstens 40 jaar oud is. LOUIS XIII LE MATHUSALEM wordt gepresenteerd in een luxueuze presenteerkist, inclusief 8 kristallen glazen in een speciaal vak, een serveerblad en een pipet, ter ere van de eeuwenoude proef- en serveerrituelen van de keldermeesters. Het unieke mengsel roept impressies en geuren op van mirre, honing, immortelle, pruim, kamperfoelie, houtschors, leder en passievrucht.
Er gelden strenge beperkingen: inhoud en tekst dienen niet in Frankrijk te worden verspreid of gebruikt.
DRINK VERANTWOORD


Photo:
http://photos.prnewswire.com/prnh/20150115/169603http://photos.prnewswire.com/prnh/20160706/386713http://photos.prnewswire.com/prnh/20160706/386714


LOUIS XIII COGNAC


CONTACT: Caroline Sarrot-Lecarpentier - Global Communication Director -csl@remy-cointreau.com - +33(0)1-44-13-44-13,http://press.louis-xiii.com/LeMathusalem/

PR Newswire

Dit persbericht is via ANP Pers Support naar internationale (vak en online) media gestuurd. Heb je nieuws voor buitenlandse journalisten? Bekijk dan onze mogelijkheden of neem contact met ons op.

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234