Domeinnaam Sinterklaas.nl brengt halve ton op

Een van de duurste domeinnamen ooit in Nederland

Vanavond is één van de meest herkenbare commerciële webadressen van Nederland geveild. De domeinnaam Sinterklaas.nl bracht tijdens een veiling bij online veilinghuis Catawiki maar liefst 50.000 euro op. De domeinnaam was al sinds de opkomst van het internet, ruim 20 jaar geleden, in beheer van een stichting. Het was dan ook de eerste keer dat deze domeinnaam onder de hamer kwam. ''In de aanloop naar Sinterklaas worden websites als Sinterklaas.nl miljoenen keren bezocht en vanuit dat oogpunt is deze domeinnaam dan ook heel interessant voor bijvoorbeeld webshops'', aldus veilingmeester Romano Jennekens, domeinnamenexpert bij Catawiki. De domeinnaam bracht bijna het dubbele op van de verwachting. Uiteindelijk deed een ondernemer uit Noord-Brabant het hoogste bod.

Zwartepiet.nl
Eind vorig jaar werd ook de domeinnaam Zwartepiet.nl al voor de eerste keer geveild. Toen waren het vooral voor-en tegenstanders van Zwarte Piet die deze domeinnaam in handen wilden krijgen. Veilingmeester Jennekens geeft aan dat deze groep nu niet actief was tijdens de veiling. ''Sinterklaas.nl is een echte zogenaamde 'premium domeinnaam' en heeft dan ook een veel hogere waarde dan Zwartepiet.nl. We zagen dan ook dat er vooral internetbedrijven en webshops gedurende de veiling aan het meebieden waren''.

De opbrengst van de veiling is te bekijken via www.catawiki.nl/sinterklaas

Over Catawiki
Catawiki is het snelst groeiende online veilinghuis van Europa. Het bedrijf werd in 2008 opgericht door René Schoenmakers (CEO) en Marco Jansen (CTO) als een community voor verzamelaars en is inmiddels uitgegroeid tot dé plek voor het kopen en verkopen van bijzondere objecten. Sinds 2011 organiseert Catawiki wekelijkse veilingen in meer dan 80 verschillende veilingcategorieën zoals oldtimers, kunst en horloges. Gespecialiseerde veilingmeesters begeleiden de veilingen, waardoor deze garant staan voor een hoogwaardig en gevarieerd aanbod. Het speciale betalingssysteem van Catawiki zorgt voor een veilige en makkelijke manier van betalen.

http://www.catawiki.nl

Catawiki.nl

plaats:
Assen
website:
http://www.catawiki.nl

Andere persberichten van deze organisatie

Verstuur nu éénmalig een persbericht

Verstuur persberichten en beeldmateriaal naar redacties in binnen- en buitenland. Via het ANP-net, het internationale medianetwerk van PR Newswire of met een perslijst op maat.

Direct persbericht versturen
070 - 41 41 234